Friptură de vită cu legume
Fâşii de carne de vită, ardei copt şi câţiva căţei de usturoi pentru un plus de aromă. Ce zici, încerci la cină această delicioasă friptură de vită cu legume?
-
Ingrediente
500 g carne de vită
4 cartofi
3 morcovi
1 ardei gras roşu
1 ardei gras galben
1 dovlecel
3-4 căţei de usturoi
Mod de preparare
Spală carnea, taie-o fâşii, împăneaz-o cu usturoi, după care sărează şi piperează.
Unge cu puţin unt un castron de yena, termorezistent. Adaugă fâşiile de carne. Toarnă peste o ceaşcă cu apă fiartă. Acoperă vasul cu folie de aluminiu şi dă la cuptor.
Lasă la cuptor până se pătrunde carnea foarte bine.
Separat, pune pe foc un vas cu apă şi, când dă în clocot, adaugă cartofii tăiaţi cuburi ceva mai mari, morcovul tăiat fâşii şi dovlecelul tăiat rondele. Se mai lasă 15-20 de minute, până când sunt toate fierte.
Coace ardeii separat, pe grătar. Când sunt gata, scoate-i pe o planşetă de lemn şi dă cu sare pentru a se desprinde coaja.
După ce îi decojeşti, scoate-le cotorul.
Când legumele sunt fierte, scoate-le pe un castron şi adaugă fâşiile de carne, ardeii copţi, sare, piper şi un pic de ulei de măsline şi suc de lămâie.