Sufleu cu vinete şi roşii
Dieta mediteraneană este recunoscută ca cel mai sănătos stil de alimentaţie. De acolo ne-am inspirat când am pregătit acest delicios sufleu cu vinete şi roşii.
-
Ingrediente
2 vinete
250 g brânză
4 roşii
200 g măsline verzi
3 ouă
1 iaurt sau smântână (250 g)
Busuioc
Cimbru
Piper
Mod de preparare
Coace vinetele, după care aşază-le pe un fund de lemn, sărează-le şi lasă un pic să se scurgă. După 10 minute, decojeşte-le şi lasă-le deoparte.
Separat, unge un vas de yena cu ulei de măsline, tapetează cu puţină făină şi aşază astfel: un strat din vinetele tăiate fâşii, un strat de brânză rasă, după care un strat de roşii tăiate rondele sau felii, apoi iar un strat de brânză. Peste ele adaugă amestecul format din cele 3 ouă şi smântâna/iaurtul.
Presară condimentele (cimbru, piper şi busuioc uscat) şi măslinele verzi.
Bagă la cuptor şi lasă până când se rumeneşte uşor, aproximativ 30 de minute. Decorează cu busuioc proaspăt.