Andrei Crivăț

Chec aperitiv

27.10.2008Rețete
[Twitter] [Email]
Chec aperitiv

O rețetă de aperitiv, pe care am "furat-o"de pe site-ul lui Adi Hădean, și care s-a dovedit așa bună că și-a pierdut menirea de "antreu" și a devenit un fel principal. O punem astăzi aici, cu dedicație pentru familia Ametcea, care tocmai a împlinit 5 ani de căsnicie. La mulți ani!

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 400 g de bacon (de preferat de calitate cât mai bună)
  • 400 g de cașcaval
  • 200 g de ciuperci
  • 100 g unt
  • 4 linguri de făină
  • pătrunjel, mărar, ceapă verde

Mai întâi, se separă albușurile de gălbenuș. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare.

Separat, gălbenușurile se bat spumă cu untul, după care se adaugă făina

Apoi se incorporează și albușurile. Se amestecă bine. Baconul și cașcavalul se taie cubulețe. În loc de bacon, puteți folosi și șuncă, dar baconul are un gust mult mai puternic decât șunca.

Apoi se adaugă în compoziție, împreună cu ciupercile și verdeața și se amestecă până compoziția devine uniformă.

Se toarnă într-o tavă (eu am folosit două mai mici) bine unsă cu unt. Opțional, checul poate fi decorat (eu am folosit ardei gras)

Apoi se dă la cuptorul bine încins dinainte și se lasă la foc mediu 30-40 de minute, în funcție de cât de bine coace cuptorul. Când s-a rumenit, se scoate tava din cuptor (tăvile, în cazul meu)

Se taie numai după ce s-a răcit, iar la final arată așa:

 

Poftă bună!

Mai citeste si:

Sandwich cu cremă de brânză și mușchi afumat

Falafel

Cremă de brânză cu măsline și verdeață

 

Comentarii (8)

sunt, intr-adevar, cateva masline. dar au fost puse experimental, nu fac parte din reteta :)
mi se pare mie sau chiar sunt si masline pe-acolo ? (unde-s toate adunate in castron, inainte de-a fi puse in tavi )
Gata!
Lesin! Trebuie sa fac si eu!
Iti zic cum iese! Momentan salivez la gandul... Fenomenal! Si cat de repede se face...delicios!

P.S. Multumim de urari. Delicioasa sticla aia de vin; unul dintre cele mai bune vinuri pe care le-am baut - multumim si de ea. A contribuit si friptura pe care a facut-o Adoratul.
nu doar ca arata bine, dar e si foarte gustos si simplu de facut. Asteptam parerea ta dupa ce-l gatesti :)
arata extraordinar de bine.chear eram in cautare de o reteta asemanatoare o voi experimenta cit de curind si voi reveni cu parerea
...Ma intrebam daca ar fi bun in reteta fara carne? Arata si suna delicios.Ce ziceti?
O intrebare la care doresc un raspuns urgent!! Cantitatile prezentate in reteta sunt pentru 2 tavi sau una?? Multumesc mult.
depinde de tavi. daca sunt mai mici, ca cele din imagini, atunci pentru 2 tavi. daca sunt mai mari, atunci pentru una.

Comenteaza

codul de validare Posteaza
RSS

Abonare newsletter:

Reţeta video a săptămânii

Un tort de Valentine's Day


About cookies | Copyright (c) 2008 - 2014 eBucataria.ro. Toate drepturile rezervate.