Bomboane “Fulg de nea”
Delicioase, de efect şi foarte uşor de preparat, aceste bomboane “Fulg de nea” reprezintă opţiunea ideală pentru Sărbătorile de iarnă! Vezi mai jos reţeta!
-
Ingrediente
100 ml cană lapte sau apă
125 g unt
2 linguri de zahăr
2 linguri de cacao
2 linguri de nucă măcinată
Biscuiţi populari măcinaţi sau pesmet
Miez de nucă, migdale sau vişine fără sâmburi pentru umplutură
Nucă măcinată
Fulgi de cocos
Mod de preparare
Pune la fiert 100 ml de apă sau lapte.
Când dă în clocot, ia de pe foc.
Separat, amestecă 2 linguri de zahăr cu 2 linguri de cacao şi puţin lichid de mai sus şi apoi toarnă-l în vas. Amestecă bine.
Tot fără a fi pe foc, adaugă aici 2 linguri de nucă măcinată şi biscuiţii populari măcinaţi sau pesmetul, treptat, până când compoziţia s-a întărit şi se ia de pe lingură.
Când compoziţia de mai sus se răceşte puţin, ia cu linguriţa cât o nucă ceva mai mare şi modelează sub formă de bomboană.
În mijloc pune un miez de nucă, o migdală sau câte o vişină fără sâmbure, în funcţie de preferinţă.
Dă bomboanele prin nucă măcinată şi apoi prin nucă de cocos.