Cartofi umpluți, înveliți în bacon

16.05.2018 12 comentarii

Cu ceva vreme în urmă, prietenii mei de la TVdece se lăudau cu niște cartofi umpluți. Chiar și așa, la distanță, am salivat instant - așa că, cu prima ocazie, am făcut și eu, după mintea și priceperea mea. Au ieșit atât de buni, că a doua zi am făcut din nou - și cred că o să mai fac, foarte curând :) O rețetă pentru Unica.

  1. Ingrediente

    • 6 cartofi medii
    • 100 g telemea de oaie
    • 100 g cașcaval
    • 1 ou
    • 1 lingură mărar
    • 1 lingură cimbru
    • 1 lingură boia iute
    • 1 lingură ceapă verde tocată mărunt
    • 1 linguriță chimen măcinat (opțional)
    • 6 felii de bacon

    Rețetă

    Am curățat cartofii și i-am pus într-o oală, la fiert.

    cartofi umpluti inveliti in bacon - cartofii se fierb

    Între timp, am dat telemeaua pe răzătoarea mică. Pestea ea, am pus boiaua, mărarul, cimbrul, ceapa verde (toate uscate - da, paradoxal, există ceapă verde uscată, mai exact cozi de ceapă, uscate și tocate). Am pus și chimenul - dar, atenție, chimenul e un condiment puternic, dacă nu vă place foarte tare, nu-l puneți. Apoi am pus un ou crud.

    cartofi umpluti inveliti in bacon - branza se amesteca cu ou, marar, cimbru, ceapa verde, boia si chimen

    Le-am amestecat cu insistență pe toate.

    cartofi umpluti inveliti in bacon - telemeaua se amesteca cu condimentele

    Când cartofii au dat în clocot, i-am lăsat vreo 10 minute să fiarbă - cât să nu fie prea moi, dar să poate fi "modelați", totuși. Apoi i-am scos din apă și i-am lăsat să se răcească. După care i-am scobit, cu un cuțit subțire și ascuțit. Am umplut scobiturile cu amestecul de brânză și arome.

    cartofi umpluti inveliti in bacon - cartofii se scobesc si se umplu cu branza amestecata cu condimente

    Pe cei mai mari (am avut 2 cartofi mai mari) i-am tăiat în jumătate și apoi i-am umplut. Au avut o scobitură mai largă, dar mai puțin adâncă.

    cartofi umpluti inveliti in bacon - cartofii mai mari se taie in jumatate, se scobesc si se umplu cu telemeaua amestecata cu condimente

    Am luat apoi fiecare cartof și i-am învelit cu feliile de bacon, pe care le-am prins cu câte o scobitoare.

    cartofi umpluti inveliti in bacon - cartofii umpluti se invelesc in bacon

    Am dat la cuptor vreo 20-30 de minute, la foc mediu (durata depinde de la cuptor la cuptor, important e să se pătrundă cartofii).

    cartofi umpluti inveliti in bacon - cartofii umpluti inveliti in bacon se tin la cuptor 20 de minute, apoi se presara cu cascaval ras

    După care am scos vasul și am presărat peste cartofi cașcavalul, dat pe răzătoarea mare.

    cartofi umpluti inveliti in bacon - se presara cu cascaval

    Am mai dat vasul la cuptor înca 5-6 minute, până s-a topit cașcvalul și a început să se rumenească un pic.

    cartofi umpluti inveliti in bacon - optional se presara cu fulgi de ardei iute

    Și cam asta a fost. La urmă i-am presărat cu câțiva fulgi de ardei iute, ca să prindă puțină iuțeală - ceea ce i-a făcut perfecți. Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Dan Ciulea

    bine ca'i post, ca altfel ma faceam cat un cal de la atatea bunataturi! :-)

    30.11.2010
  • Ioana Crisan

    te-ntreci pe tine uneori :) bravo! :)

    30.11.2010
  • dan

    Im plac retetele.Super bucatarie.

    30.11.2010
  • Liana

    Am facut si eu cartofi inveliti in bacon, dar nu umpluti. Merci pt.idee, fug la bucatarie ;-)

    30.11.2010
  • Lenesu`

    Cand i-ai bagat la cuptor, si prima oara si a doua oara...ce ai pus sub ei? Ce fel de tava ai folosit? Trebuie unsa tava cu putin ulei?

    30.11.2010
  • Geo

    O sa fac acesta reteta ! Cred ca o sa iasa deliciosi! Eu stiam ceva tot in genul asta dar cu andive si bacon ;)

    07.12.2010
  • Lenesu`

    Am incercat astazi reteta. Uitati aici http://lenesu.info/2010/12/11/cartofi-umpluti-inveliti-in-bacon/ . A iesit super.

    11.12.2010
  • mari

    Am facut aceasta reteta, insa in ciuda faptului ca am folosit cate o lingurita din fiecare mirodenie si nu o lingura precum scrie in reteta, a iesit mult prea aromata umplutura :(

    17.12.2010
  • Raluca

    Oki salivez, sa treaca Craciunul si sunt primii pe lista:D Yum!

    23.12.2010
  • doulfe

    tocmai am terminat de devorat o portie si sunt mega deliciosi!

    09.01.2011
  • Geea

    Am incercat-o si eu, a iesit delicioasa! Doar ca n-am pus chimen, iar in loc de boia iute am pus o lingurita de ardei capia tocat (voiam sa am si ceva rosu in compozitie :P).

    13.01.2011
  • Maria

    Super idee cand vrei sa te dai mare

    10.08.2012
Autor: Andrei Crivăț