Ciorbă de legume

28.03.2018 0 comentarii

Morcovi, ardei gras, dovlecel, ţelină, borş, condimente – nu e greu să prepari şi tu cea mai bună ciorbă de legume pe care ai încercat-o vreodată! Iată reţeta!

  1. Ingrediente

    2 morcovi
    1 ardei gras roşu
    1 ardei gras verde
    1 ceapă
    1 dovlecel
    1 rădăcină de ţelină
    1 legătură pătrunjel
    2 cartofi
    2 roşii
    2 căţei de usturoi
    2 linguri ulei
    1 litru borş
    ½ legătură pătrunjel
    ½ legătură leuştean
    sare, piper

    Mod de preparare

    Curăţă şi taie mărunt toate legumele.

    Într-o oală, pune  ½ litru apă. Când începe să fiarbă, adaugă legumele şi 2 linguri de ulei. În cazul în care apa e prea puţină şi nu acoperă legumele, fierbe separat 1-2 căni de apă şi apoi toarnă în vasul principal.

    Lasă să fiarbă aproximativ 20 de minute, până când legumele sunt fierte, iar spre final adaugă şi roşiile, decojite şi tăiate mărunt.

    Când toate sunt fierte, toarnă peste borş după gust, aproximativ 1 litru.

    Mai adaugă 2 linguri de bulion, sare şi piper.

    La final, toacă mărunt verdeaţa, adaugă în ciorbă şi închide imediat.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro