Concurs Singer de Crăciun

29.11.2010 100 comentarii
  1. Dat fiind că încet, dar sigur, se apropie Crăciunul, ne-am gândit să facem un concurs mai mare, cu premii pe măsură. De fapt, un concurs triplu, pe trei bloguri culinare: Rețetele lui Radu, Bucătar Maniac și aici, pe ebucataria.

    Regulile sunt simple (și identice pe cele trei bloguri, doar tema diferă). Ca să participați la concurs, trebuie doar să lăsați la această postare un comentariu cu răspunsul la întrebarea

    Ce mâncare deosebită (fel principal) v-ar plăcea să mâncați sau să gătiți de Crăciun ? 

    Prin deosebit se înțelege ceva ieșit din comun, deci nu sarmale/friptură la tavă etc. Ceva ce v-ar plăcea să încercați la cina de Crăciun.

    Puteți lăsa mai multe comentarii, dar fiecare comentariu trebuie să povestească despre un singur fel de mâncare. Și, firește, puteți participa la toate cele trei concursuri: aici, la Bucătarul Maniac (care are o altă temă) și pe Rețetele lui Radu (care și el are o temă diferită).

    Câștigătorii vor fi aleși prin tragere la sorți.

    Premii

    Premiul 1 - Vitacook

    Premiul 1: Cuptor cu halogen şi convecţie Vita Cook. Ţine loc de cuptor, grill, tigaie, friteuză, steamer şi cuptor cu microunde. Găteşte, încălzeşte şi decongelează. Capacitate 14 litri, putere 1200-1400 kw.
    Date suplimentare despre el găsiţi aici, iar pe acest blog există şi câteva video-reţete care descriu modul de funcţionare. Vita Cook are de asemenea un site dedicat: www.vitacook.ro.

    Vitacook

    Premiul 2 - Mixer cu talpă rabatabilă şi vas de inox Handymix 2 în 1. Putere 300 w, selector cu 3 viteze plus funcţie Turbo, echipat cu teluri, plus spirale pentru aluat, capacitatea vasului este de 2 litri.

    Mixer Singer

    Premiul 3 - Cântar electronic de bucătărie DKS9166. Capacitate 5 kg, echipat cu senzori de înaltăa precizie, platformă din sticlă securizată de 4 mm grosime, afişaj digital, funcţie “tară”, indicator de baterie descărcată, indicator de suprasarcină, ceas electronic, temporizator cu alarmă, baterie 3V CR2032 litiu inclusă.

    Cantar Singer

    IMPORTANT

    1. Concursul începe azi și se încheie pe 19 decembrie 2010, ora 24.00. Câștigătorii vor fi anunțați pe 20 decembrie 2010

    2. E important ca, atunci când postați comentariul, să lăsați o adresă de e-mail corectă, astfel încât să puteți fi contactați de Singer România în cazul în care veți câștiga.

    3. După încheierea concursului, în cazul în care veți câștiga, aveți la dispoziție 5 zile pentru a răspunde la e-mailul trimis de Singer România. Altfel, va fi ales un alt câștigător, prin tragere la sorți.

    4. Puteți participa oriunde în lume vă aflați - dar premiile vor fi expediate numai în România. Dacă sunteți într-o altă țară, și veți câștiga, puteți da adresa unei rude sau prieten pentru a primi premiile.

    Acestea fiind zise... mult succes :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

codul de validare
  • Ioana

    Machi Samar Kand-file de peste umplut cu creveti,marinat in iaurt si condimente indiene ( este o mancare indiana preparta in cuptorul de lut ( tandoori))

    29.11.2010
  • Bucataria Moraritei

    Adevarul e ca si eu m-am saturat de vesnicele sarmale si salate de boef de pe masa de sarbatori. La felul principal as incerca friptura de porc cu mustar frantuzesc si ananas a Maniacului. Pare delicioasa.

    29.11.2010
  • Scurtu Claudia

    Cred ca anul acesta o sa fac o salata calda de cartofi cu sos bechamel cu mustar si somon marinat la grill, cu multa lamaie si rozmarin... exceptional, tuturor in casa ne place... claudia_m_scurtu@yahoo.com

    29.11.2010
  • Dan C

    Nu stiu daca de Craciun sau imediat dupa, dar o supa de branza in varianta engleza cu bere.

    29.11.2010
  • Diana

    O tocanita de ciuperci cu o salata coleslaw. dayonara2003@yahoo.com

    29.11.2010
  • FLorin

    Buna ziua, Am gasit o reteta interesanta si am sa o incerc si eu sarbatorile care vin. "Peste cu rodie" , deoarece rodia este simbolul virtutii (semintele rodiei sunt asemanate legilor lui Moise) si speranta unui an plin de fapte bune. florinel1981@yahoo.com

    29.11.2010
  • Laura

    Eu as vrea sa mananc curcan umplut la cuptor. Am cumparat anul trecut curcan intreg cu gandul sa-l fac dar pentru ca pana la urma n-am mai avut invitati, l-am casapit si l-am facut pe rand. Insa mi-a ramas gandul la un curcan fraged cu umplutura delicioasa.....

    29.11.2010
  • alin

    O sa fac muschiulet de porc la cuptor, umplut cu nuca si sos de mustar alina_bucatos@yahoo.com

    29.11.2010
  • arhi

    Buna ziua! In afara de sarmale, cozonaci si alte feluri de mancare specifice Craciunului...m-am gandit ca anul acesta sa pregatesc...(mai ales ca am in curte)...piept de rata in sos de portocale si vin alb....cu mirodenii si poate si cu fructe de padure....iar ca si garnitura cred ca am sa aleg orezul...sau poate un iepure la tava cu legume... O sa ma mai gandesc!!!

    29.11.2010
  • alison

    simbol al crestinismului timpuriu,pestele imi pare a fi alegerea perfecta pentru aceasta sarbatoare,as opta pentru un somon bine condimentat cu ceapa caramelizata.

    29.11.2010
  • Florina

    As manca ceva deosebit....arais de vita! imi place la nebunie gustul, desi nu am mancat decat de vreo doua ori... nu stiu daca trebuie si adresa de mail...o pun, just in case: f_loricica@yahoo.com

    29.11.2010
  • Robert Badea

    Am un fix cu somon anul asta, deci o sa fie fileu de somon cu piper (2 fileuri, ca iau unul intreg), suculent, cu legume (sparanghel, cartofi dulci, fenel, brocoli, morcovi si fasole verde) si sos de lamaie...

    29.11.2010
  • NEA\'MIELU

    Creveti cu sos curry si orez salbatic?

    29.11.2010
  • Loredana

    Anul asta de Craciun voi gati lufar de Marea Neagra ( pescuit de un prieten si pus la congelator deja), marinat cu suc si coaja de lamaie, ghimbir, vin alb, ulei de masline, sare si piper. Apoi il dau la cuptor pe un pat de sparanghel si il acopar cu bucati de bacon. E o minune!

    29.11.2010
  • Bobby

    As incerca un sushi cu creveti si rechin, bineinteles fara nelipsitul sos soia si wasabi. Totul stropit cu un sake original, mai greu de gasit la noi...

    29.11.2010
  • Ana-Maria

    Ca sa renuntam la carnea rosie obisnuita propun curcan la cuptor cu miere si sofran si condimente cu garnitura de chiftelute de harissa si legume. Iar desertul este preferatul meu: trufe de ciocolata cu coniac.

    29.11.2010
  • Adrian din Arad

    Mai sa fie ... ca tot ma gandeam ... cred ca o sa ma pun la o friptura de caprioara iar ca si garnitura cartofi copti in coaja si cu unt deasupra ... gata ca tre' sa ma intorc la mancarea de post :D

    29.11.2010
  • Boabe de Cafea

    Anul acesta am optat pentru gasca umpluta cu fructe uscate. Este prima data cand fac asa ceva si sper ca va fi buna! Adresa mea de mail: boabe.de.cafea@gmail.com

    29.11.2010
  • vivi

    Muschiulet de porc cu prune, cartofi prajiti in tigaie asta va fi felul principal de craciun

    29.11.2010
  • Florica Matei

    Sushi

    29.11.2010
  • Raluca D

    Eu as manca de Craciun piept de pui in crusta de alune cu sos de migdale si smantana. Am mancat o singura data si mi-a placut foarte tare.

    29.11.2010
  • Carmen

    eu una sunt mare fan miel, stiu ca se practica sa-l gatesti de Pasti, dar eu una am gasit asa o reteta faina a lui Jamie cu pulpa de miel umpluta cu masline, paine, alune si ierburi incat deja imi cam ploua'n gura...parca m'ar bate gandul de asa o reteta de Craciun

    29.11.2010
  • Simona A

    Anul acesta pentru masa de Craciun, am sa pregatesc o terina de foie gras cu migdale, caise uscate si whisky.

    29.11.2010
  • Ramona Maria Luca

    De Craciun as vrea sa mananc ca fel principal limba de vitel in sos vanatoresc cu macaroane.Este mancarea copilariei mele.

    29.11.2010
  • Lucia

    friptura de vitel Stroganoff, am mancat anul trecut si a fost printre cele mai bune mancaruri gustate vreodata!

    29.11.2010
  • Clepce Lucia

    Anul acesta o sa pregatesc rulada cu omleta si carne de porc!

    29.11.2010
  • Eugenia Clepce

    oricat suna de ciudat, o sa fac si o friptura de miel pentru Craciun, nu mai am rabdare pana la Paste:))

    29.11.2010
  • Florin

    Buna ziua! Pentru Craciun o sa incerc o noua reteta marca Jamie Oliver: gennaro’s stuffed porchetta (http://www.jamieoliver.com/recipes/pork-recipes/gennaro-s-stuffed-porchetta). S-ar traduce prin umar dezosat de poc umplut cu ceapa, ficat de pui, morcovi, stafide si multe condimente faine. Ador mancarurile pregatite de Jamie Oliver iar felul acesta sigur o sa iasa delicios!

    29.11.2010
  • Mihaela Alexandrescu

    Mi-ar placea de Craciun sa mananc curcan la cuptor umplut cu tot felul de legume. Mereu mi-a facut cu ochiul cand am vazut in filmele americane. In afara de curcan as incerca o reteta de scoici cu usturoi si vin alb :)

    29.11.2010
  • Georgian

    vreau sa mananc o friptura de porc sau vita la cuptor, bucata mai zdravana din care sa alegem cate o bucatica (de obicei mancam felii subtiri de tip gratar) cu un pat generos de legume variate de la morcovi dulci la brocoli si poate ananas ...

    29.11.2010
  • tataru ciprian

    1.GAsca cu fructe la cuptor , galuste de cartofi cu crutoane de paine , varza rosie calita cu mere ionatan 2.rulada de porc cu carnati de casa si cartofi copti de 2 ori , muraturi asortate

    29.11.2010
  • Liliana

    Doua spaghetti cu doi creveti si-s fericita!

    29.11.2010
  • Filip Lemnaru

    Avand in vedere, ca mi-am petrecut copilaria la tara, mi-am dorit ca odata ajuns la varsta maturitatii, sa invat sa gatesc si altceva decat mancaruri traditionale. De aceea, mai ales ca sunt proaspat casatorit, voi gati de Craciun alaturi de sotia mea "Gasca umpluta cu stafide si castane". Este o reteta complexa care necesita 3 ore pentru preparare. Nu am mai incercat niciodata asa ceva si abia astept sa vad ce va iesi. Daca va iesi bine, va astept la masa :)

    29.11.2010
  • Naina

    Ca fel pricipal la masa de Craciun as face un curcan umplut, sau piept de curcan cu sos de ciuperci la tigaie.

    29.11.2010
  • Raluca

    Salut! As incerca o friptura de vita cu portocale sau una de pui cu bere si stafide.

    29.11.2010
  • Cornovac Sabina

    Eu as incerca rulada de curcan cu prune si sos de migdale. Mi se pare ca se face usor si e altceva, o chestie speciala pt sarbatori.

    29.11.2010
  • Danna

    Ca fel principal pentru masa de Craciun...Muschiulet de porc umplut cu bacon si ciuperci sau ficatei..:)..alaturi de o garnitura de legume asortate..

    29.11.2010
  • Carmen

    tot eu :), de vreo cativa ani am devenit mare fan Ungaria, mi'ar fi placut sa pot trage o fuga de Craciun incolo, dar macar de as putae manca un gulas cu carne de vitel si cu struguri, parca tot ar fi in spirit de vacanta. Clar cu neste varza murata si gogonele langa

    29.11.2010
  • Alex

    Sincer acum am vazut la Cabral un filmulet si pentru ca sunt un carnivor declarat cred ca asta as vrea http://www.220.ro/funny/Se-Poate-Manca-Asa-Ceva/hdW1KnWPEB/

    29.11.2010
  • Alina Cojocariu

    La masa de Craciun mi-ar placea sa mananc pulpa de vita brezata in vin rosu cu coaja de portocala si rozmarin. Este o mancare care nu ingrasa asa mult, este f aromata si merge cu un vin rosu.

    29.11.2010
  • Alina Bogdan

    Ca fel principal ne-ar placea sa mancam (mie si prietenului meu) costite de porc cu miere si palinca.

    29.11.2010
  • mari

    As manca File de porc facut in lapte cu sos de hribe

    29.11.2010
  • Andrei Vuc

    Pentru masa de craciun cred ca as incerca o paella cu fructe de mare, doar ca in loc de orez prefer pastele;))

    29.11.2010
  • Ioana Crisan

    piept de rata in sos de portocale, ca fel principal, cred ca ar merge de minunte alaturi de un vin alb. sau curcan cu sos dulce acrisor de visine...cu vin rosu. iar daca e sa fie porc, vor fi costite la cuptor in varianta mamei mele, cu un sos alb cu verdeturi si usturoi. inca nu sunt hotarata :) depinde de starea de moment :)

    29.11.2010
  • Irina

    Mi-ar placea sa mananc Karniyarik(vinete umplute cu un amestec de carne tocata)cu Bulgur Pilaf ca si garnitura, iar la desert Cheesecake racoros cu topping de afine.

    29.11.2010
  • Cosmin

    Am incercat de curand rulada de pui cu ananas si mozzarela si mi-ar placea sa repet exeprienta si la masa de Craciun.

    29.11.2010
  • Giorgiana Petre

    La Masa de Craciun, pe langa felurile traditionale as incerca o reteta descoperita mai demult intr-o revista: Piept de rata afumat, creveti Tiger si pancetta cu garnitura de piure de mazare cu menta. Suna foarte classy si delicios... sper sa gasesc toate ingredientele!

    29.11.2010
  • Sabrina

    Voi face o rulada de porc umpluta cu garnitura de ciuperci inabusite in vin.

    29.11.2010
  • Vacaru Alina

    Mi-ar placea sa mananc dar sa si pregatesc pentru acest masa de Craciun din acest an o gaina umpluta cu clatite si ficat.Bineinteles ca de pe masa nu vor lipsi si mancarurile traditionale,caltabos,toba ,carnati,leber.

    29.11.2010
  • Postolache Violeta

    Cu siguranta anul acesta de Craciun voi avea Rata cu portocale.Am procurat deja rata,mai ramane sa gasesc reteta perfecta. vio_dreams2005@yahoo.com

    29.11.2010
  • Bogdan

    Ceafa de porc cu cartofi prajiti si salata de varza. Destul de deosebit pentru romanii "educati" in domeniul gastronomic, altfel nu mi-as explica de ce in orice restaurant, fie el din afara, din tara, renumit sau mai putin renumit, exista tot timpul cineva care mananca ceafa cu cartofi. Si chiar daca nu exista in meniu, se pot face presiuni asupra chelnerului (true fact). So... de ce nu? Pare destul de deosebit o masa copioasa de Craciun, plina ochi cu ceafa rumena la gratarul de pe aragaz, cu cartofi prajiti si sa nu uitam si de varza...

    29.11.2010
  • Cristina

    De Craciun as vrea sa fac o salata de fructe de mare, mai speciala, cu grapefruit, rucolla si alte nebunii:)

    29.11.2010
  • vasi

    Pui in masala indiana(Chicken Tikka Masala) impreuna cu orez cu sofran!

    29.11.2010
  • Staicu Ionut

    Destul de probabil să fac un pui/pește pe grill (sau la vita cook, dacă am noroc :D ) cu un sos gorgonzola.

    29.11.2010
  • Roxana Ioana Gogiu

    As vrea sa mananc fructe de mare, pe care niciodata nu am stiut cum sa le prepar. janetutza@yahoo.com

    29.11.2010
  • Petite Foury

    N-am avut niciodata rabdarea sa gatesc un curcan intreg la cuptor, asa ca anul acesta de Craciun an sa ma inarmez cu multa rabdare si am sa "uit" un curcan umplut cu ciupercute, nuci, porumb si orez in cuptor vre-o 3-4-5 ore, iar peste ca sa torn un sos caramelizat ca sa-l "imbujorez" putin. Langa va fi cu siguranta o salata (cred ca de conopida si alte muraturi asortate) si evident un vin bun sulfur free :-)

    29.11.2010
  • Dana S

    Pentru masa de Craciun am optat pentru iepure marinat la cuptor. O reteta exceptionala!

    29.11.2010
  • Lia

    Mi-ar placea sa fiu in Cuba de Craciun,pe o plaja,sa ascult muzica ,sa dansez samba si sa mananc : Homar de la mama lui,prajit pe gratar, stropit cu lamaie si cu sos de unt picant. Un mojito ,cu multa gheata,se impune. :) Pure Haven. :)

    29.11.2010
  • Lili

    Cotlet de porc cu mustar si/sau hrean Reteta asta simpla si grozava, am gasit-o de curand, trebuie incercata si se merita de sarbatori daca vrem sa diversificam acel meniu traditional :)

    29.11.2010
  • Dana S

    Pentru masa de Craciun am optat pentru iepure marinat la cuptor. O reteta exceptionala!stanoi_dana@yahoo.com

    29.11.2010
  • Mihai T. Ioan

    Doamne ce aglomerat devine spaţiul virtual în ajun de sărbători. Dar pe cei mai mulţi care se omoară să comunice, îi simt fără snagă în vine, copii orfani de bucuriile iernii oropsiţi în apartamente de bloc în care fântâna strămoşească îţi urcă în bucătărie printr-o ţeavă de pexal. Dar aşa e viaţa asta nemernică şi atât de frumoasă. Şi ca să vă îmbucur sufletul vă dau o reţetă de-a mea moştenită de la tata, care la rândul lui de la tata...şi de la tata... ştiţi voi. În seara de Crăciun când te aduni cu toţi ai tăi cei dragi, se cuvine să ai pe masă rachiu fiert cu piper, scorţişoară şi doar un strop de oregano. Astfel va fi beutura deschizătoare de pofte pentru cele mâncăruri despre care se povesti cinci crăciunuri la rând. Dar eu o să te învăţ să cumperi de la Market nişte aripi de curcan, că acum se găsec pretutindeni, şi să le freci cu o salţă compusă din oţet de mere, ghimbir tăiat felii, un cartof feliat, doi morcovi, un pătrunjel rădăcină, bubos şi cu coaja groasă, iar mai apoi să pui aripile lipite una de alta şi lăsate la rece măcar o zi şi o noapte. Apoi să le pui într-o tavă cu felii de lămâie, frunze de dafin, cimbru, sare şi piper boabe, şi după ce le uzi cu un vin negru gros şi dulce, să le laşi la cuptor să îşi mecească carnea lor. Friptura asta să o aşezi pe un pat de cartofi pe care i-ai copt decojiţi şi unşi cu ulei de-a dreptul în cuptor şi să mai pui lângă, un morman de varză strălucitoare călită în ulei cu ceapă roşie şi sâmburi de nucă coaptă în zeama ei. Şi la... doamne iartă-mă... cu toate fripturile ale a de cărnuri ciudate şi cu fructele de mare care amiros a peşte şi cu bufetele suedeze în care suedeză e doar bufetiera cu picioare lungi până la subsiori. Iar înainte de a te îndopa, ai grijă că Moş Crăciun o să vină la tine pe la miez de noapte şi se cuvine să adormi de rachiu fiert, că dacă apuci să îl vezi, măcar cu geana ochiului, la anul viitor nu mai vine. Am zis!!! Uica Mihai

    29.11.2010
  • Daiana Vereb

    De Craciun as vrea sa mananc rata umpluta cu legume si fructe. pentru mine ar fi ceva deosebit pentru ca n-am mancat niciodata. imi si inchipui ce bune ar fi merele, portocalele, morcovii copti in rata. mmm imi lasa gura apa.

    29.11.2010
  • Vali

    Pui fiert in lapte, reteta lui Jamie Oliver varadi_valentin@yahoo.com

    29.11.2010
  • virgil

    Sigur voi incerca piept de porc marinat in sirop de muguri de brad cu garnitura de legume la gratar(ceapa rosie, dovlecel, vanata, rosie, gogosar) marinate in zeama de lamai verzi.

    29.11.2010
  • Dobre Radu

    Mi-ar placea curcan umplut cu ciuperci

    29.11.2010
  • Chivu

    Un protap la cuptor!!! Ar fi nemaipomenit!

    29.11.2010
  • Denisa

    Ceva friptură cu sos de banane. Nu ştiu dacă există aşa ceva, dar asta mi-ar plăcea să mănânc. Sau măcar cu struguri pe post de garnitură.

    29.11.2010
  • Adrianus

    Piept de pui cu miere si portocala si cu garnitura de orez

    29.11.2010
  • Tania

    Anul asta vreau sa fac piept de pui umplut cu ciuperci

    29.11.2010
  • Alex Farca

    Mi s-a pus pata, să vedem doar dacă reușesc anul acesta. Vreau să fac un turducken. O combinație pe care numai americanii puteau să o inventeze. alex_farca at yahoo.com

    29.11.2010
  • Tania

    Piept de pui umplut cu ciuperci.

    29.11.2010
  • Dianu

    De Craciun vreau sa pregatesc curcan in crusta de miere si portocale si rata pe varza cu sos de portocale :)

    29.11.2010
  • Panfiloiu Claudiu

    sper ca anul asta de craciun sa pot prepara o ciorba de peste , ceva pui sau curcan cu un sos racoritor de iaurt iar la desert un tiramisu.

    29.11.2010
  • Linda

    As vrea sa fac o gisca umpluta cu prune uscate si cu sos de mere.

    29.11.2010
  • Florina

    De Craciun vreau sa pregatesc Boeuf Bourguignon.

    29.11.2010
  • Carmen-Ana D

    Ce mâncare deosebită (fel principal) v-ar plăcea să mâncați sau să gătiți de Crăciun ? Pentru ca sunt de felul meu o mareee gurmanda,sa nu zic mancacioasa,as gati un fel de mancare care sa fie innobilat cu cateva feliute de trufe! N-am mancat niciodata trufe si sunt tare curioasa de gustul lor!

    29.11.2010
  • marius

    Un curcan umplut n-am incercat niciodata si cerd ca de Craciun ar merge de minune

    29.11.2010
  • michela 07

    Un preparat din paste exceptional care arata impresionant, dar care se prepara repede si simplu si are un gust absolut mininat . Cannelloni cu broccolli si branza ricotta

    29.11.2010
  • CATALINA

    eu de craciun mi-as dori sa mananc un fazan umplut pentru ca nu am mancat niciodata si am inteles ca este foarte bun

    29.11.2010
  • ted

    gasca umpluta cu ciuperci si alune

    29.11.2010
  • mariana

    Buna seara! Pentru acelasi concurs, ii propuneam Bucatarului Maniac ca antreu Mousse de branza Roquefort cu castraveti, servita cu struguri si menta. Ca sa raman in acelasi spirit usor si racoros as continua cu Piept de pui cu struguri, la felul principal. Piept de pui, calit in unt, alaturi de niste salote, imbatate toate in vin alb sec si stinse cu supa de pui, apoi cu smantana. Cand e sa fie totul aproape gata, punem strugureii fara samburi si mai lasam doar cat sa dea un iz de vita de vie... Un vin bun, o companie placuta si...Craciun fericit!

    29.11.2010
  • Barbu Nicoleta Crenguta

    O sa pregatesc de de Craciun o friptura de mistreț cu sos din fructe de padure si cartofi cu rozmarin .

    29.11.2010
  • Traian

    rata cu varza rosie si mere coapte

    29.11.2010
  • Cristea

    As pregatii ca fel principal "Shweinen Kotlet en Toast "(cotlet în sos brun, ananas, toast, gratinat).

    29.11.2010
  • Ramona

    De cateva luni nu mai mananc carne, deci preparatele traditionale o sa lipseasca si o sa pregatesc mai multe salate si ciuperci marinate.

    29.11.2010
  • Simona doru

    fel principal la masa de craciun: pai eu as prepara un piept de curcan facut mai in sange cu sos dulce facut cam asa: in untura ramasa de la pieptul de curcan pun un mar curatat de samburi si il calesc putin pana se inmoaie usor apoi adaug o lingura de miere. ca si garnitura niste cartofi graten

    29.11.2010
  • LopFras

    De Craciun voi gati paella cu fructe de mare si multa lamaie...mancare de familie de mancat in familie...si mai ales de Craciun. E-mail: lopfras@gmail.com

    29.11.2010
  • LaCucinaRomena

    Sigur voi pregati de Craciun ceva paste ravioli cu sunca si parmezan. Imi place aceasta mancare la nebunie. Sarbatori Fericite. Mirela, lacucinaromena@gmail.com

    29.11.2010
  • Lucian

    De Craciun voi prepara orez indian cu curry si piper cayenne cu pui stir-fry si sos de soia, anul trecut am preparat ceva asemanator si toata lumea a fost incantata. Multumim pentru oportunitate! Lucian email: blaster_7777@yahoo.com

    30.11.2010
  • Monica

    Rulouri de pui umplute cu creveti, in sos de rom cu ceapa si usturoi...deosebit de aromat, deosebit de festiv! i_monica_85@yahoo.com

    30.11.2010
  • Iulia

    Pachetele de pastrav in sunca Serrano, cu salata de anghinare si gogosari si sos de usturoi! E delicioasa, si mai multa decat potrivita pentru sarbatorile de iarna. miulia_89@yahoo.com

    30.11.2010
  • Calin

    Sunt un gurmand convins, iar friptura de iepure cu arpagic, usturoi si masline verzi e o delicatete pentru masa de sarbatori!

    30.11.2010
  • Maria

    Friptura de porc in stil macedonian, cu gutui si prune uscate la cuptor...e preferata familiei mele de sarbatori... marii_999@yahoo.com

    30.11.2010
  • MONICA

    Nelipsit din lista mea de mancaruri pentru sarbatori e puiul umplut in stil grecesc, cu orez, nuci, stafide, samburi de pin si mere...totul pe pat de cartofi, morcovi, telina si praz...yammyyyy!

    30.11.2010
  • Rusu Alexandru

    De Craciun vreau sa mananc sarmale bune si delicioase facute de bunica mea.Abia astept sa taie purcelul si sa mananc sorici:)

    30.11.2010
  • maria

    Cod sarat in sos aioli si semilune de cartofi! Pestele nu are voie sa lipseasca de la o masa de Craciun sau Anul Nou! marii_999@yahoo.com

    30.11.2010
  • Liana

    De Craciun am sa prepar ceafa marinata in haina de bacon. Feliile de bacon lungi le voi impleti cate trei astfel incat sa obtin o "haina" cat sa imbrac ceafa marinata intr-un sos de mustar, boia dulce, sos de soia, sare, piper, hrean si putin chili. Drept garnitura, felii de cartofi aurii la cuptor si salata de castraveti murati cu ardei iuti. Craciun fericit!

    30.11.2010
  • sima geanina

    As opta pentru felul principal pentru o mancare mai deosebita,mai speciala pe care nu am avut ocazia s-o "gust"pana in acel moment.Tare mi-ar placea sa incerc o Caracatita cu otet(o mancare revigornata si sanatoasa tocmai buna pentru o seara plina de energie)

    30.11.2010
  • pasulischi jiva florin

    de craciun am hotarat impreuna cu sotia sa facem pachetele cu legume si garnitura de creveti,cotlet de porc portughez si nu vor lipsii de pe masa cozonacii specifici si o reteta specific francezilor care nu lipseste de pe masa lor de craciun,si adica "Buche de Noel"

    30.11.2010
  • Tui Andreea Rodica

    Anul acesta de Craciun as vrea sa pregatesc un muschiulet de porc impletit, aromat cu rozmarin si sa-l servesc langa o garnitura de cartofi condimentati la cuptor.

    30.11.2010
Autor: ebucataria.ro