Crama Sibiul Vechi

02.06.2011 5 comentarii
 1. Crama Sibiul Vechi - desigur, din Sibiu - e un restaurant tradițional românesc, cumva ascuns pe o străduță - Papiu Ilarian - care făcea legătura între turnurile cetății și Piața Mare. Se află într-o pivniță care are 5 secole vechime. Pereții vechi, dar îngrijiți, decorul țărănesc, muzica populară în surdină - toate te fac să te simți ca într-un han vechi.

  Crama Sibiul Vechi

  Totusi, dincolo de ambiență, ceea ce te impresionează cu adevărat când vizitezi Crama Sibiul vechi este servirea. Dacă o să citiți alte cronici de restaurant scrise de mine, veți vedea că nu excelez cu laudele. Dar oamenii care servesc la masă la Crama asta merită toate laudele. Mâncarea e bună, prețurile nu sunt mari, dar servirea este ireproșabilă.

  Crama Sibiul Vechi

  Între specialitățile casei se disting două mâncăruri care bucură orice gurmand.

  Prima dintre ele, Traista Ciobanului, e pentru oameni care stau foarte bine cu colesterolul. Pe un sos de brânză se odihnește o felie de mămăligă arsă pe plită, lângă care se ridică o felie de cotlet de porc, rulată, trasă la grătar...

  Traista Ciobanului la Crama Sibiul Vechi

  ... și umplută cu cașcaval, cârnați afumați și kaizer. Cum ziceam, nu-i pentru oricine :)

  Traista Ciobanului la Crama Sibiul Vechi

  Altă specialitate demnă de toate laudele este Pișcăcioasa - felii de vită înăbușită cu sos brun, mămăligă prăjită și felii de cartof copt.

  Piscacioasa la Crama Sibiul Vechi

  Meniul are mai multe minuni pe bază de mușchi de vită. Desigur, nu le-am putut testa pe toate, dar vă recomand călduros câteva.

  Mușchi de vită săsesc - medalion de mușchi, învelit în felii de bacon, cu ardei gras și sos brun.

  Muschi de vita sasesc la Crama Sibiul Vechi

  Mușchi de vită ciobănesc - mușchi de vită cu sos de ciuperci și crochete de cartofi

  Muschi de vita ciobanesc la Crama Sibiul Vechi

  Mușchi de vită cu sos de piper

  Muschi de vita cu sos de piper la Crama Sibiul Vechi

  Ca să vă faceți o idee despre prețuri - fiecare mâncare de care am povestit costă în jur de 25 de lei. Porțiile, însă, sunt îndestulătoare.

  Dacă ajungeți prin Sibiu, merită să-l vizitați . E pe strada Papiu Ilarian, nr. 3

  Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

 • VIORELA DOMNARIU

  am fost dar acum citind retetele astept cu nerabdare sa mai ajung la ei grozav super kilograme si gusturi fantastice bravo

  06.06.2011
 • angela

  cotlet umplut la respectivul restaurant este IOI IOI IOI ...te lingi pe deste :)

  14.06.2011
 • MIHAELA

  servire ireprosabila, bucate adevarate sa nu-l ocoliti!!

  15.09.2011
 • clienta

  servire ireprosabila,personal dragutz,bucatar deosebit....acum cateva ore am venit de acolo ...am mancat si"bunul simt"din farfurie.:-* bucatarului si multumesc ptr masa!

  12.07.2012
 • Anne

  pentru cei pasionati de ciorba de burta,daca nu sunteti din Sibiu si ajungeti pe acolo,incercati-o pe cea de la restaurantul PRIMA, pe strada Petrila (nu Kon Tiki)! nicaieri in tara nu am gustat o ciorba atat de buna,cu paine moale si gustoasa, smantana in care sta lingura si mujdei...fara apa :D incercati,merita!

  18.10.2012
Autor: Andrei Crivăț