Îngheţată de cocos

16.08.2015 1 comentarii

Reţeta asta am pus-o pe blogul meu, Teo’s Kitchen, cu multă vreme în urmă. Cititorilor le-a plăcut aşa de mult, încât am zis că e musai să v-o arăt și aici, pe ebucataria.ro. În plus, e atât de cald afară şi îngheţata asta se potrivește atât de bine cu anotimpul încât trebuia să v-o împărtăşesc şi aici şi să o readuc în vizor.

  1. Rețeta asta am pus-o pe blogul meu, Teo’s Kitchen, cu multă vreme în urmă. Cititorilor le-a plăcut așa de mult, încât am zis că e musai să v-o arăt și aici, pe ebucataria.ro. În plus, e atât de cald afară și înghețata asta se potrivește atât de bine cu anotimpul încât trebuia să v-o împărtășesc și aici și să o readuc în vizor. 

    Ingrediente:

    • 200 gr de cremă de brânză
    • 85 grame de zahăr pudră
    • 250 ml de lapte de cocos
    • 125 ml de frișcă
    • un vârf de cuțit de sare
    • o lingură de suc de lămâie
    • fulgi de cocos (opțional)

    Primul pas e să mixăm crema de brânză și zahărul.

    Inghetata de cocos - crema de branza se mixeaza cu zaharul

    Vom obține o cremă omogenă și pufoasă, peste care punem laptele de cocos, zeama de lămâie și sarea, apoi omogenizăm bine.

    Inghetata de cocos - se adauga laptele de cocos si zeama de lamaie

    Separat, batem frișca și apoi o incorporăm în compoziția de înghețată.

    Inghetata de cocos  - frisca se bate si se adauga in compozitie

    Dacă aveți forme speciale pentru înghețată, acum e momentul să le folosiți. Dacă nu, punem compoziția într-o tavă și o dăm la congelator. Dacă alegeți varianta “tavă”, e foarte important să amestecați înghețata din 10 in 10 minute, pentru a nu face ace.

    Inghetata de cocos - inghetata se toarna in forme

    Pont: înainte de a servi înghețata, treceți-o o dată prin blender. Va fi la fel de rece și de bună, dar mult mai fină și fără ace. Să vă fie de bine!
     

    Inghetata de cocos - inainte de servire se da prib blender pentru a fi fina

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • alunita

    Hmmm, pare foarte buna! Mi-amintesc ca am mancat inghetata de cocos la un restaurant Tai in Seattle in 2007 si mi-a cam ramas gustul pe limba! Am s-o incerc cand se intoarce fiu-meu din tabara.

    10.06.2010
Autor: Teo Rogobete