Îngheţată de cocos
Reţeta asta am pus-o pe blogul meu, Teo’s Kitchen, cu multă vreme în urmă. Cititorilor le-a plăcut aşa de mult, încât am zis că e musai să v-o arăt și aici, pe ebucataria.ro. În plus, e atât de cald afară şi îngheţata asta se potrivește atât de bine cu anotimpul încât trebuia să v-o împărtăşesc şi aici şi să o readuc în vizor.
-
Rețeta asta am pus-o pe blogul meu, Teo’s Kitchen, cu multă vreme în urmă. Cititorilor le-a plăcut așa de mult, încât am zis că e musai să v-o arăt și aici, pe ebucataria.ro. În plus, e atât de cald afară și înghețata asta se potrivește atât de bine cu anotimpul încât trebuia să v-o împărtășesc și aici și să o readuc în vizor.
Ingrediente:- 200 gr de cremă de brânză
- 85 grame de zahăr pudră
- 250 ml de lapte de cocos
- 125 ml de frișcă
- un vârf de cuțit de sare
- o lingură de suc de lămâie
- fulgi de cocos (opțional)
Primul pas e să mixăm crema de brânză și zahărul.
Vom obține o cremă omogenă și pufoasă, peste care punem laptele de cocos, zeama de lămâie și sarea, apoi omogenizăm bine.
Separat, batem frișca și apoi o incorporăm în compoziția de înghețată.
Dacă aveți forme speciale pentru înghețată, acum e momentul să le folosiți. Dacă nu, punem compoziția într-o tavă și o dăm la congelator. Dacă alegeți varianta “tavă”, e foarte important să amestecați înghețata din 10 in 10 minute, pentru a nu face ace.
Pont: înainte de a servi înghețata, treceți-o o dată prin blender. Va fi la fel de rece și de bună, dar mult mai fină și fără ace. Să vă fie de bine!
Hmmm, pare foarte buna! Mi-amintesc ca am mancat inghetata de cocos la un restaurant Tai in Seattle in 2007 si mi-a cam ramas gustul pe limba! Am s-o incerc cand se intoarce fiu-meu din tabara.