Kebab cu arome indiene
-
Kebab indian care să conțină carne de vită probabil că nu veți mânca niciodată. Kebabul indian - Gosht ki seekh - e cu carne de miel. Dar ca și arome și mirodenii, va fi preparat cam la fel, după cum am văzut la Arun Kumar, bucătar șef la Agra Palace. Și pentru că-mi rămăsese carne de la plăcinta de ieri, am zis să vedem ce iese. A ieșit de excepție și a durat mai puțin de 10 minute toată povestea.
Ingrediente
- 300 g carne tocată (două treimi de porc, o treime de vită)
- 1 ceapă roșie mică
- 1 linguriță de fulgi de ardei iute (sau un ardei iute tocat mărunt)
- 1 linguriță de boia iute
- 1 linguriță de chimen
- 1 linguriță de coriandru
- 2-3 căței de usturoi
- 1 lingură de pătrunjel verde tocat
- 1 linguriță de garam masala
- 1 linguriță de mentă (eu am folosit uscată)
Rețetă
Farmecul acestei rețete e că-i foarte ușor de făcut. Peste carnea tocată am pus ceapa tocată, usturoiul zdrobit, pătrunjelul tocat și toate condimentele.
Le-am frământat bine cu mâna, până s-au amestecat toate, apoi am format un fel de mici mai mari și nu foarte groși.
În acest moment, Arun ar fi pus carnea pe o țepușă lungă și ar fi băgat-o în cuptorul tradițional Tandoori. Cum eu n-am nici țepușă, nici cuptor Tandoori, am preferat să pun carnea direct pe grătar.
2-3 minute pe fiecare parte
A fost picant, suculent și foarte, foarte aromat
De-aici încolo, ține de imaginație. Puteți să-l împrieteniți cu un sos de iaurt cu usturoi, cu orez sau cu cartofi. Poftă bună :)
si de unde cumparam garam masala?
@Gaben - cauta pe google si o sa gasesti magazine online la care poti comanda. E 10 lei suta de grame. Uite aici un exemplu: http://bit.ly/gecFbQ