Mâncare de gutui

02.11.2017 0 comentarii

Felii de gutui prăjite şi zahăr sau miere într-o mâncare de gutui delicioasă, potrivită atât ca gustare, cât şi ca desert. Ce zici de reţeta următoare?

  1. Ingrediente

    3 gutui mari
    200 g zahăr sau o ceaşcă de miere
    1 cană (250 ml) apă
    2 linguriţe făină (opţional sau făină de hrişcă pentru cei care nu mănâncă gluten)
    2 pliculeţe de zahăr vanilat

    Mod de preparare


    Curăţă gutuile de coajă. Taie-le fellii. Curăţă şi de seminţe şi partea din mijloc.

    Stropeşte-le cu un pic de zeamă de lămâie.

    Separat, pune ulei într-o cratiţă şi prăjeşte feliile de gutui până se rumenesc.

    Scoate-le şi lasă-le deoparte, într-o farfurie.

    În aceeaşi cratiţă în care ai prăjit gutuile, fă un amestec dintr-o cană de zahăr şi 2 linguriţe de făină, amestecate în prealabil cu 1 cană de apă.

    Făina poate fi opţională, dar zeama mâncării va fi foarte subţire.

    Se adaugă feliile de gutui, când este încă pe foc. Dacă compoziţia pare prea groasă, se mai poate adăuga un pic de apă.

    Se mai lasă încă aproximativ 10 minute şi se închide focul.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro