Mușchi de porc cu sos mexican

27.07.2010 4 comentarii
  1. Rețeta asta, a maestrului Iulian Marcu, chef la West City Hotel, i-a plăcut în mod special lui Alex Negrea, aflat în vizită la Cluj, în turul "Prin Clujul meu" - care mi-a zis că e musai s-o pun aici, pe Ebucataria. Așa că azi l-am vizitat pe Iulian, cu care am făcut o samă  de rețete - o să vi le arăt săptămâna asta. Dar prima e asta, pentru Alex - mușchi de porc cu sos mexican.

    Ingrediente

    • 200 gr mușchi de porc
    • 1 jumătate de ceapă mai mare
    • 1 jumătate de ardei gras roșu
    • 300 gr roșii pasate
    • 1 jumătate de linguriță de pastă de ardei iute (sau 2 lingurițe de boia iute)
    • 100 gr porumb (din conservă)
    • 50 gr fasole roșie (din conservă)
    • 1 lingură din zeama în care a stat fasolea în conservă
    • 2 linguri de ulei
    • cartofi piure (ca garnitură)
    • sare, piper

    Rețetă

    Mușchiul de porc se taie felii, groase de-un deget

    Muschi de porc cu sos mexican - muschiul se taie felii

    Feliile se pun la prăjit în cele 2 linguri de ulei

    Muschi de porc cu sos mexican - feliile de muschi se pun la prajit

    Se întorc pe ambele părți, până se pătrund

    Muschi de porc cu sos mexican - feliile de muschi se prajesc pana se patrund

    Se adaugă apoi ardeiul gras tăiat cubulețe și ceapa tocată

    Muschi de porc cu sos mexican - se adauga ardeiul si ceapa

    După ce ardeiul și ceapa se înmoaie, se adaugă roșiile pasate

    Muschi de porc cu sos mexican - se adauga rosiile pasate

    Când sosul începe să clocotească, se adaugă porumbul...

    Muschi de porc cu sos mexican - se adauga porumbul

    ... și fasolea, plus zeama din conserva de fasole

    Muschi de porc cu sos mexican - se adauga fasolea

    Se pune sare și piper după gust, apoi se pune peste piureul de cartofi

    Muschi de porc cu sos mexican - se serveste cu piure de cartofi

    Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • jollyca

    Departe de mine sa carcotesc la creatiile unui bucatar sef, dar piureul mi se pare in plus.

    27.07.2010
  • Dan C

    not fair! uai da bine arata

    27.07.2010
  • Mamanu

    Cred ca e delicios! iar piureul ala cu volanase .... e bestial.

    27.07.2010
  • Oprea Matei

    Probabil ar merge putin vin inainte de adaugarea ardeilor sa se fragezeasca carnea mai bine :) ... si plus ca-i da si un gust mai deosebit :P

    26.08.2010
Autor: Andrei Crivăț