Mușchi de porc cu sos mexican
-
Rețeta asta, a maestrului Iulian Marcu, chef la West City Hotel, i-a plăcut în mod special lui Alex Negrea, aflat în vizită la Cluj, în turul "Prin Clujul meu" - care mi-a zis că e musai s-o pun aici, pe Ebucataria. Așa că azi l-am vizitat pe Iulian, cu care am făcut o samă de rețete - o să vi le arăt săptămâna asta. Dar prima e asta, pentru Alex - mușchi de porc cu sos mexican.
Ingrediente
- 200 gr mușchi de porc
- 1 jumătate de ceapă mai mare
- 1 jumătate de ardei gras roșu
- 300 gr roșii pasate
- 1 jumătate de linguriță de pastă de ardei iute (sau 2 lingurițe de boia iute)
- 100 gr porumb (din conservă)
- 50 gr fasole roșie (din conservă)
- 1 lingură din zeama în care a stat fasolea în conservă
- 2 linguri de ulei
- cartofi piure (ca garnitură)
- sare, piper
Rețetă
Mușchiul de porc se taie felii, groase de-un deget
Feliile se pun la prăjit în cele 2 linguri de ulei
Se întorc pe ambele părți, până se pătrund
Se adaugă apoi ardeiul gras tăiat cubulețe și ceapa tocată
După ce ardeiul și ceapa se înmoaie, se adaugă roșiile pasate
Când sosul începe să clocotească, se adaugă porumbul...
... și fasolea, plus zeama din conserva de fasole
Se pune sare și piper după gust, apoi se pune peste piureul de cartofi
Poftă bună :)
Departe de mine sa carcotesc la creatiile unui bucatar sef, dar piureul mi se pare in plus.
not fair! uai da bine arata
Cred ca e delicios! iar piureul ala cu volanase .... e bestial.
Probabil ar merge putin vin inainte de adaugarea ardeilor sa se fragezeasca carnea mai bine :) ... si plus ca-i da si un gust mai deosebit :P