Orez brun cu legume
În varianta de mai jos, reţeta de orez brun cu legume este o soluţie perfectă pentru post! Ai savura-o ca atare sau în combinaţie cu un preparat mai consistent?
-
Ingrediente
1 litru apă
legume: 1 ardei gras galben, 1 ardei gras roşu, 1 morcov
sare, piper
1 cană de orez
2 linguri de ulei
boabe de porumb
ceapă verde tocată mărunt
Mod de preparare
Într-o cratiţă, pune la fiert 1 litru de apă şi ½ linguriţă de sare.
Când dă în clocot, adaugă legumele tăiate cubuleţe şi 2 linguri de ulei.
Lasă să se fiarbă, cam 15 minute, după care adaugă acolo, fără a scoate legumele, şi 1 cană de orez brun.
Amestecă uşor, să nu se lipească orezul.
Apa pusă iniţial va mai scade, aşadar să ai pregătit un ibric cu apă caldă. În cazul în care orezul nu este gata şi apa scade prea mult, mai adaugi apă din ibric şi laşi până când orezul este şi el fiert.
Când este gata, aşază pe un platou şi adaugă şi boabe de porumb, sare şi piper dacă mai e nevoie.
Amestecă, iar deasupra presară ceapă verde tocată mărunt.