Penne cu bacon, sos de roşii şi smântână

07.05.2018 0 comentarii

Un fel de lasagna ceva mai simplă, aceste penne cu bacon, sos de roşii şi smântână se prepară foarte simplu, iar rezultatul este de-a dreptul spectaculos!

  1. Ingrediente

    250 g penne
    100 g bacon
    2 linguri ulei de măsline
    Pentru sucul de roşii:
    6-7 roşii
    2 linguriţe de ulei de măsline
    sare, piper, busuioc
    3 căţei de usturoi
    200 ml smântână
    1 ou
    brânză mai tare

    Mod de preparare

    Pune la fiert 1 litru şi jumătate de apă, în care adaugi şi puţină sare.

    Când fierbe, adaugă pennele şi lasă-le până devin moi sau al dente, după preferinţă.

    Dă deoparte, scurge-le, pune-le într-un bol mai mare şi amestecă-le cu 2 linguri de ulei de măsline.

    Separat, într-o cratiţă, realizează un sos din 5 roşii tăiate mărunt şi 1 linguriţă de ulei de măsline. Lasă-le să scadă un pic, după care adaugă sare, piper, busuioc şi 3 căţei de usturoi mărunţiţi.

    În loc de roşii proaspete, poţi folosi pentru acest amestec 400 ml de suc de roşii.

    Toarnă jumătate din acest amestec peste penne.

    Apoi, căleşte baconul în puţin ulei până se rumeneşte şi adaugă-l şi pe el peste paste.

    Pune totul într-un vas termorezistent, adaugă peste şi cealaltă jumătate de amestec din roşii.

    Rade brânză peste.

    Într-o farfurie, bate 200 ml de smântână (sau iaurt) cu un ou. Toarnă acest amestec peste compoziţia din vas.

    Mai poţi adăuga şi bucăţi mai mari de brânză.

    Bagă la cuptor şi lasă aproximativ 20-25 de minute.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro