Pizza Corina
De când m-am mutat la Timișoara (dacă nu cumva chiar dinainte) Corina mă roagă să fac o pizza numai și numai pentru ea. "Să aibă multă mozzarella, să fie iute și să fie așa, foarte bună", zicea ea. După ce-am făcut Kasarli Pide săptămâna trecută, am zis că dacă tot sunt pus pe frământat aluat zilele astea, să-i fac. Și i-am făcut două, ca să fiu sigur că nimeresc măcar una care să-i placă. Aparent, le-am nimerit pe amândouă :)
-
Ingrediente pentru aluat (pentru 2 pizza)
- 1 jumătate de kilogram de făină
- 1 cub de drojdie proaspătă (25 grame)
- 1 cană de apă
- 2 linguri de ulei de măsline
- sare
Ingrediente pentru topping (tot pentru 2 pizza)
- 300 g mozzarella
- 150 g telemea de oaie
- 450 g bacon
- 1 ou
- 100 g mușchi afumat
- 100 g cârnat afumat
- 1 lingură de oregano
- 1 - 2 linguri de fulgi de ardei iute.
Ingrediente pentru sos
- 100 ml suc de roșii (eu am avut de casă)
- 1 lingură oregano
- 1 lingură busuioc
- 1 linguriță zahăr
- sare, piper
Rețeta
Am pus drojdia să de dizolve în apă călduță.
Am cernut făina, iar pestea ea am pus uleiul de măsline, drojdia dizolvată și sare
Am adăugat apa și am frământat bine, vreo 8-10 minute. Apoi am lăsat aluatul să crească sub un ștergar.
Cât a crescut aluatul, am pregătit toppingurile. Am tăiat baconul în cubulețe, cârnatul și mușchiul felii. Am dat mozzarella pe răzătoarea mare și telemeaua pe răzătoarea mică. Într-un castron, am amestecat jumătate din mozzarella rasă cu telemeaua (rasă și ea) și cu baconul. Peste ele, am pus 1 lingură de oregano și un ou. Le-am amestecat bine. (am mai făcut asta și cu alte ocazii și mi-a plăcut)
În alt castron, am pus sucul de roșii, l-am amestecat cu oregano și busuioc, am pus un pic de zahăr, sare și piper - și ăsta mi-a fost sosul pentru pizza.
Pentru că n-am tavă specială de pizza, am întins aluatul și l-am pus pe fundul unei tăvi dreptunghiulare. L-am uns cu sosul de roșii, peste care am pus "multă mozzarella", după cum a fost comanda. (mai exact, cealaltă jumătate din mozzarella rasă)
Peste mozzarella am pus felii de cârnat și felii de mușchi afumat. Am presărat fulgi de ardei iute uscat.
Am dat-o la cuptorul foarte bine încins pentru vreo 7-8 minute.
A ieșit... mai bine o las pe Corina să vă spună cum a ieșit :)
Pentru cea de-a doua pizza, întinsă tot pe fundul unei tăvi dreptunghiulare, am întins aluatul, l-am uns cu sosul de roșii și peste am pus amestecul de brânzeturi și bacon. Apoi am presărat și aici fulgi de ardei iute.
Din aluatul ce mi-a rămas (că mi-a rămas ceva) am întins niște fâșii cu care am "ornat" pizza. (asta am învățat-o de la mama)
Am dat-o la cuptor, tot 7-8 minute.
Aluatul a fost subțire și crocant.
Una peste alta, mi-a luat mai puțin de o oră (cu tot cu frământat, lăsat aluat la crescut, copt)să fac 2 pizza care, cu toată modestia, au fost mai bune decât la multe pizzerii în care am călcat eu și care au îndestulat mai mulți oameni. Poftă bună :)
A fost absolut delicioas? :D
Cred ca iti dai seama ca acum vreau si eu... pizza carli in schimbul unor servicii muzicale :D
wau...arata super!
no, acu ca mi-ati facut pofta ma duc sa-mi fac comanda la cea mai buna pizza din Timisoara
deja mi-ai facut o pofta nebuna de pizza
se fac si livrari la domiciliu? :)) eh tre sa incer musai reteta de blat, ca deasupra o sa pun ce imi trece prin cap, numai la fel ca si Corina muuulta mozzarella.
Andreeeei! ma cheama Corina! Si imi place Timisoara! mintenas ajung (in vreo 7 ore :) )!! unde te gasesc, ca mie nu-mi iese pizza asa de faina?
pai.. ma gasesti acasa, ca sa zic asa :) vrei sa-ti fac pizza ? :)