Pizza fără gluten – 3 blaturi pe care trebuie să le încerci

29.10.2015 0 comentarii

Trecerea la “gluten free” a devenit în ultimii ani un trend de neignorat. Şi, chiar dacă ai aderat la el, nu trebuie să uiţi de preparatele tale preferate. Încearcă, de exemplu, următoarele 3 blaturi fără gluten, perfecte pentru o pizza delicioasă şi, cu siguranţă, mult mai sănătoasă.

  1. 1). Pizza cu blat de quinoa

    Ingrediente

    ¾ cană quinoa
    ¼ cană apă
    1 linguriţă praf de copt
    ¼ linguriţă sare

    Mod de preparare


    Înmoaie quinoa în apă timp de 8 ore. Apoi, scurge şi clăteşte foarte bine.

    Adaugă în blender, alături de ¼ cană de apă, 1 linguriţă praf de copt, un praf de sare şi amestecă bine, timp de 2 minute.

    Tapetează cu hârtie de copt o tavă rotundă, unge cu ulei sau spray de gătit şi adaugă aluatul.

    Uniformizează cu o lingură de lemn şi dă la cuptor pentru aproximativ 15 minute până când este un pic uscată.

    Scoate blatul apoi, îndepărtează hârtia de copt, întoarce-o şi dă-o la cuptor pentru alte 5-10 minute.

    Scoate-o, adaugă topingul preferat şi mai dă la cuptor aproximativ 10 minute sau până când este rumenită.

    2). Pizza cu blat de conopidă


    Ingrediente

    1 conopidă, bucheţele
    2 căţei de usturoi
    1/3 cană mozzarella
    ½ cană parmezan
    2 ouă
    oregano, cimbru, sare, piper – după gust

    Mod de preparare


    Încălzeşte cuptorul în prealabil şi tapetează o tavă rotundă cu foaie de copt.

    Într-un procesor sau blender mai mare, combină conopida şi usturoiul şi amestecă până când devin o compoziţie omogenă, aproximativ 2-3 minute.

    Adaugă apoi mozzarella, parmezanul, ouăle. Amestecă bine şi, la final, adaugă condimentele şi mai mixează un pic.

    Aşază compoziţia în tavă, dă la cuptor şi lasă aproximativ 25 de minute, până când blatul este un pic uscat.

    Scoate şi adaugă topingul preferat şi mai dă la cuptor 15 minute până când este rumenită şi brânza un pic topită.

    Este de preferat să o mai laşi un pic să se răcească, înainte de a servi.

    3). Pizza cu blat din făină fără gluten (migdale, năut, mei etc.)


    Ingrediente


    2-3 căni făină de migdale (sau ½ cană făină de năut, ½ cană făină de mei)
    făină de orez brun pentru la final (2-3 linguri)
    2 ouă
    sare
    ulei de măsline
    ½ linguriţă praf de copt
    ½  cană apă călduţă

    Mod de preparare

    Încinge cuptorul.

    Într-un bol, combină făina cu sarea, praful de copt şi puţin zahăr, dacă doreşti. Amestecă bine. Adaugă uleiul de măsline (1 linguriţă) şi ½ cană apă călduţă. Amestecă folosind o lingură de lemn.

    Dacă ţi se pare prea lipicios aluatul, mai adaugă făină de orez brun. Întinde într-un strat subţire (pentru a nu se lipi la întins, foloseşte tot făină de orez brun pe planşetă).

    Dă la cuptor într-o tavă rotundă, cu hârtie de copt, lasă 20 de minute până e un pic uscată, scoate, adaugă topingul preferat şi mai dă la cuptor 10 minute.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro