Rulouri de pui învelit în bacon
Întotdeauna mi-au plăcut felurile de mâncare care sfârșesc învelite în bacon. Oricât ar fi de nesănătos, baconul are un gust unic. Știu ei englezii ce știu :) Asta am gătit aseară, o rețetă deviată dintr-o rețetă deviată, la rândul ei, din altă rețetă. Un fel de inovație, da' a ieșit tare bun.
-
Ingrediente
- 300 gr piept de pui dezosat, fără piele, feliat
- 12-16 ciuperci champignon
- 8-10 felii de bacon tăiat subțire
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de mărar
- 1 legătură de usturoi verde
- 3 linguri de muștar iute
- 1 lingură cimbru uscat
- 1 lingură rozmarin măcinat
- 4 căței de usturoi
- 50 gr parmezan
- 3 linguri pesmet
- 4 linguri ulei de măsline
- 200 ml vin alb demisec
- sare, piper
Am tăiat mărunt ciupercile și le-am pus la călit, la foc mărunt, într-o lingură de ulei de măsline, amestecate cu usturoiul verde tăiat mărunt și cu vinul alb.
Cât s-au călit ciupercile, am făcut sosul de muștar de care am mai zis aici. 3 linguri de muștar, 4 căței de usturoi zdrobiți, o lingură de cimbru uscat, o lingură de rozmarin măcinat, amestecate bine.
Între timp, ciupercile erau aproape gata (a scăzut lichidul din tigaie, s-au înmuiat). Am tocat verdețurile, pătrunjelul...
... și mărarul.
Le-am luat de pe foc și am adăugat verdeața tocată.
Apoi am amestecat bine cele 3 linguri de pesmet cu 3 linguri de ulei de măsline și cu parmezanul, am pus sare și piper și am amestecat totul cu ciupercile.
Pieptul de pui, tăiat felii subțiri (le-am și bătut un pic) le-am uns cu un strat subțire de muștar cu condimente, peste care am pus umplutură de ciuperci.
Apoi le-am rulat, le-am învelit în câte o felie de bacon și le-am prins cu scobitori, să nu se desfacă.
Le-am pus la prăjit în ulei încins.
După 3-4 minute le-am întors. Când carnea a fost rumenită și pătrunsă, le-am scos. Ca garnitură, dacă tot aveam la îndemână, am făcut niște ciuperci umplute cu bacon și brânză frământată în casă, date la cuptorul încins cam 10 minute. Au mers de minune.
Asta a fost. Poftă bună :)