Rulouri de vițel în bacon

10.12.2010 2 comentarii
  1. V-am mai spus eu că mie, în general, îmi plac mâncărurile învelite în bacon. Pentru că au un gust deosebit, chiar dacă baconul nu-i cea mai sănătoasă chestie din lume. Am făcut până acum pui în bacon, cartofi în bacon, ficăței în bacon - dar niciodată n-am mâncat, măcar, vițel în bacon. O bună motivație pentru a încerca :) O rețetă pentru prietenii de la Unica.

    Ingrediente

    • 5 antricoate de vițel
    • 10 felii de bacon
    • 100 ml sos de soia
    • 100 ml de ulei de măsline extravirgin
    • 1 lingură de sos Worchestershire
    • 1 linguriță de sos Tabasco (sau doar jumătate, dacă nu vă place picant)
    • 1 lingură de fulgi de ardei iute (opționali și ăștia)
    • zeama de la o jumătate de lămâie
    • 100 g telemea de oaie
    • 100 g cașcaval
    • 50 g parmezan ras
    • 2 ouă
    • 1 lingură de boia iute
    • 1 linguriță cimbru

    Rețetă

    Astea mi-au fost antricoatele

    Rulouri de vitel in bacon - antricoatele se taie in jumatate si se bat cu ciocanul

    Le-am tăiat în jumătate (pe lățime), apoi le-am bătut cu ciocanul. Ca să nu se rupă, când le-am bătut le-am acoperit cu folie alimentară. Le-am subțiat bine, apoi am făcut o marinadă din sosul de soia, uleiul de măsline, sosul Worchestershire, sosul Tabasco, zeama de lămâie și fulgii de ardei iute.

    Rulouri de vitel in bacon - se prepara o marinada din sos de soia, worchestershire, tabasco, ulei, lamaie, fulgi de ardei iute

    În această marinadă am pus antricoatele subțiate. Am acoperit cu folie și am dat la frigider vreo 3 ore.

    Rulouri de vitel in bacon - antricoatele batute si subtiate se marineaza 3 ore

    Într-un castron, am dat telemeaua de oaie pe răzătoarea mică, cașcavalul pe răzătoarea mare. Am pus parmezanul, cele 2 ouă și boiaua. Apoi le-am amestecat bine, am pus cimbrul și am amestecat din nou.

    Rulouri de vitel in bacon - cascavalul, telemeaua de oaie si parmezanul se amesteca cu boia, oua si cimbru

    După ce-au trecut cele 3 ore, am scos antricoatele din marinadă. Peste fiecare am pus câte o linguriță din amestecul de brânzeturi.

    Rulouri de vitel in bacon - antricoatele marinate se umplu cu amestecul de branzeturi

    Le-am rulat și le-an înfășurat în câte o felie de bacon, apoi le-am prins cu câte o scobitoare.

    Rulouri de vitel in bacon - antricoatele cu branzeturi se ruleaza si se invelesc in bacon

    Am pus rulourile într-o tavă învelită cu folie de aluminiu.

    Rulouri de vitel in bacon - rulourile invelite in bacon se aseaza intr-o tava pe folie de aluminiu

    Le-am dat la cuptor (bine încins dinainte) pentru vreo 20 de minute, nu mai mult (dar asta, cum am mai zis, depinde de la cuptor la cuptor). Când le-am scos, am presărat un pic de parmezan ras peste ele.

    Rulouri de vitel in bacon - rulourile de vitel se tin in cuptor 20 de minute

    Și-atât :) Foarte ușor de făcut, destul de rapide (dacă nu ținem cont de perioada de marinare) și senzațional de gustoase. Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • Diana

    Ioi, arata taaaare buuune :D Vreau si io, vreau si io :D Curand, curand...

    10.12.2010
  • sondaj

    Arata super bine! E cam mult colesterol acolo, dar ce mai conteaza la o un asemenea festin.

    11.12.2010
Autor: Andrei Crivăț