Sos de avocado (guacamole)

01.08.2008 8 comentarii
  1. Sosul de avocado, sau guacamole, este unul dintre cele mai bune și mai ușoare aperitive pe care le-am încercat și se face cam în 10 minute. Pentru el vă trebuie 2 fructe de avocado (care de fapt cică-s legume, da' asta e altă poveste), o jumătate de ceapă roșie, 2 ardei iuți, o roșie, pătrunjel verde, 2 căței de usturoi, zeamă de lămâie, ulei de măsline, sare și piper. (click pe poze pentru zoom)

    Fructele de avocado se crestează pe lungime și se răsucesc, apoi se scoate sâmburele ăla mare (dar nu-l aruncați)

    p1050002.JPG p1050003.JPG

    Apoi se scoate miezul cu o linguriță și se pisează cu o furculiță, se face ca o pastă

    p1050005.JPG

    Ceapa, ardeii (fără semințe), roșia (decojită și fără semințe, se scot cu o linguriță) pătrunjelul (2 lingurițe) și cățeii de usturoi se taie foarte, foarte mărunt și se amestecă cu pasta. Cel mai bine și mai bine ar fi să folosiți un blender când le amestecați. Lămâia, uleiul, sarea și piperul se amestecă și ele, după gust. La final, se ornează cu sâmburii de la avocado. Și cel mai bun și mai bun e cu chipsuri tortillas sărate.

    p1050004.JPG

    p1050007.JPG

     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

codul de validare
  • dinare

    guacamole e intr-adevar un sos delicios, mai ales cu tortilla chips. eu prefer sa zdrobesc avocadele (care de fapt sint fructe, cresc in copaci, le-am vazut personal) cu o furculita, nu prin blender. nu mai adaug ulei, ca sint ele destul de grase. de asemenea prefer sa folosesc frunze tocate de coriandru in loc de patrunjel. si am auzit de la o mexicanca bastinasa ca simburele de avocado nu permite ca guacamole sa se innegreasca (oxideze), cica de aia se lasa. frumos site, success in continuare.

    02.08.2008
  • catalin

    Reteta e ok, doar ca eu stiam ca se pun coriandru verde frunze in sos. Si inca ceva: pozele sint imense, sincer nu cred ca sint necesare atit de mari.

    30.12.2008
  • bob

    Da - coriandru - neaparat !! In plus nu se pune ulei de masline - acesta este aproape inexistent in bucataria mexicana. Si nu la blender - mult mai simplu si mai bine pentru textura - se bat cu furculita. A, si inca ceva foarte important: se folosete suc de lamaita verde (lime) nu de lamaie (dinare: de fapt asta previne oxidarea)

    18.02.2010
  • Rada

    10 minute, my ass!Dar a iesit foaaaarte bun!Deci muchas gracias :P

    24.02.2010
  • Dani

    Eu il fac cu chimen in loc de coriandru. Imi place mai mult asa. Oricum e foarte bun.

    30.03.2010
  • Ioana Crisan

    e nebunie cat e de bun! 10X ca mi-ai adus aminte :)

    17.11.2010
  • alexa

    super bun cu nachos un pic chilli

    28.01.2012
  • Cringuta

    Super reteta, multumesc ca m ai luminat nu pricepeam deloc ce e guacamole!

    09.06.2012
Autor: Andrei Crivăț