Spaghete cu vită şi sos de roşii

Un design special pentru un preparat gustos şi aromat! Aceste spaghete cu vită şi sos de roşii sunt perfecte într-o companie plăcută şi cu un pahar de vin roşu!
-
Ingrediente
300 g carne de vită (muşchi)
sare, piper
1 căpăţână usturoi
1 pahar de vin roşu
1 ceaşcă apă
250 g spaghete
250 ml de suc de roşii
2 căţei de usturoi tăiaţi mărunt
sare, piper
1 linguriţă ulei de măsline
brânză tare
Mod de preparare
Spală, usucă puţin şi condimentează bucata de carne. Împăneaz-o cu usturoi şi adaug-o într-o cratiţă, la cuptor. În acest vas toarnă şi un pahar de vin roşu şi o ceaşcă de apă.
Lasă să fiarbă aproximativ o oră.
Separat, pune să fiarbă un vas cu 1 litru şi jumătate de apă şi ½ linguriţă sare. Când dă în clocot, adaugă spaghetele şi lasă-le până sunt moi, maxim 20 de minute.
Scurge-le, amestecă-le cu 1 linguriţă de ulei de măsline şi lasă-le deoparte.
Pregăteşte un sos dintr-o cană de 250 ml de suc de roşii, 2 căţei de usturoi tocaţi mărunt, sare şi piper.
Pune pe foc câteva minute.
Când toate acestea sunt gata, aşază pe farfurie câteva bucăţele de carne, înveleşte-le cu un cuib de spaghete şi peste ele adaugă un pic de pastă de roşii sau 2-3 linguriţe din amestecul pregătit mai sus. Rade peste şi puţină brânză.
