Spaghete cu vită şi sos de roşii

26.06.2018 0 comentarii

Un design special pentru un preparat gustos şi aromat! Aceste spaghete cu vită şi sos de roşii sunt perfecte într-o companie plăcută şi cu un pahar de vin roşu!

  1. Ingrediente

    300 g carne de vită (muşchi)
    sare, piper
    1 căpăţână usturoi
    1 pahar de vin roşu
    1 ceaşcă apă
    250 g spaghete
    250 ml de suc de roşii
    2 căţei de usturoi tăiaţi mărunt
    sare, piper
    1 linguriţă ulei de măsline
    brânză tare

    Mod de preparare

    Spală, usucă puţin şi condimentează bucata de carne. Împăneaz-o cu usturoi şi adaug-o într-o cratiţă, la cuptor. În acest vas toarnă şi un pahar de vin roşu şi o ceaşcă de apă.

    Lasă să fiarbă aproximativ o oră.

    Separat, pune să fiarbă un vas cu 1 litru şi jumătate de apă şi ½ linguriţă sare. Când dă în clocot, adaugă spaghetele şi lasă-le până sunt moi, maxim 20 de minute.

    Scurge-le, amestecă-le cu 1 linguriţă de ulei de măsline şi lasă-le deoparte.

    Pregăteşte un sos dintr-o cană de 250 ml de suc de roşii, 2 căţei de usturoi tocaţi mărunt, sare şi piper.

    Pune pe foc câteva minute.

    Când toate acestea sunt gata, aşază pe farfurie câteva bucăţele de carne, înveleşte-le cu un cuib de spaghete şi peste ele adaugă un pic de pastă de roşii sau 2-3 linguriţe din amestecul pregătit mai sus. Rade peste şi puţină brânză.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro