Supă de roşii

27.07.2017 0 comentarii

Ce poate fi mai revigorant, gustos şi potrivit în post decât o supă de roşii? Ingrediente savuroase şi arome tradiţionale într-un preparat perfect pentru azi!

  1. Ingrediente

    2 cartofi
    ½ ardei gras roşu
    1 ceapă
    1 morcov
    2 căţei de usturoi
    1 ţelină mică
    sare, piper
    2 linguri de ulei
    pătrunjel tocat mărunt
    50 g orez (1 ceşcuţă)

    Pentru sucul de roşii făcut în casă:


    1 ½ kg roşii
    50 ml ulei
    sare, piper

    Mod de preparare

    Curăţă legumele, taie-le şi adaugă-le în apă când dă în clocot. Adaugă puţină sare, mai lasă 10 minute, după care toarnă aici şi ceşcuţa de orez. Trebuie să fiarbă cu totul aproximativ 20 de minute.

    Când toate sunt fierte, adaugă sucul de roşii făcut în casă.

    Acesta se prepară astfel: pune roşiile într-o cratiţă cu apă rece. Lasă pe foc până dă în clocot.

    Dă deoparte, scurge apa, lasă-le acoperite 10 minute, după care decojeşte-le şi taie-le mărunt.

    Pune într-o cratiţă, pe foc, 50 ml de ulei şi adaugă roşiile. Sărează şi piperează.

    Lasă să fiarbă aproximativ 20 de minute, până când sucul devine ceva mai gros.

    Adaugă acest suc în vasul cu legumele.

    Mai lasă să fiarbă supa, cu totul, încă 10 minute.

    La terminare, adaugă pătrunjel tocat mărunt.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro