fond de pui

Cârnați la cuptor cu cartofi copți și sos de ceapă

Cârnați la cuptor cu cartofi copți și sos de ceapă

Am profitat de faptul că am pus mâna pe niște cârnați buni, de casă, afumați bine. Mi-am amintit o rețetă de sos de ceapă a lui Jamie Oliver, pe care sos nu l-am mai făcut de ... ani buni, cred. În mintea mea toate aceste elemente se împleteau foarte armonios, așa că am procedat după cum urmează :)

Paste Piccata cu pui

Paste Piccata cu pui

La origine, piccata se referă la felii de carne (de obicei pui sau pește) sotate, cărora li se alătură un sos cu lămâie, unt și verdețuri. Apoi rețeta a evoluat în diverse feluri, astfel că în zilele noastre la sos se mai adaugă capere și vin, precum și paste, orez sau mămăligă. Varianta pe care am încercat-o eu e cu pui și paste, după cum bine zice și...

Pui cu sos de stridii și orez basmati

Pui cu sos de stridii și orez basmati

Sosul de stridii stă la baza acestei rețete. Care sos de stridii este, practic, un potențator de gust și aromă, ce se folosește la o mulțime de arome. În mod normal, această mâncare ar fi trebuit să fie cu pulpe și nu cu piept, dar pentru că eu lucrez intens (mă laud, nu-i chiar așa intens în realitate) la o carte cu rețete pe bază de piept de pui, am...

Curry de pui cu usturoi

Curry de pui cu usturoi

Zilele trecute m-au vizitat Alex și Mile, o parte a echipei FoodCrew. Când l-am întrebat pe Alex ce să le gătesc, răspunsul a fost rapid și exact: ceva asiatic, cu pui. Așa că m-am inspirat din cartea lui Radu, Bucătăria Indiană și am adaptat acest curry la ce-aveam la îndemână. Pentru că musafirii mei au fost (sau măcar s-au declarat) foarte încântați,...

Aripioare de pui cu sos Hoi Sin

Aripioare de pui cu sos Hoi Sin

Este un fel de mâncare foarte popular în restaurantele cantoneze. Sosul Hoi Sin se potriveşte perfect cu sosul de soia şi cu mierea. Rețeta este rapidă, iar gustul absolut delicios, dulce-sărat și aromat.

Coq au vin

Coq au vin

Întrucât cursul "What's cooking in the City" a avut ca temă bucătăria franțuzească, nu putea lipsi celebra rețetă de Coq au vin - o variantă cu vin alb, rețetă a maeștrilor Irina Ignat și Ioan Fatol. Coq au vin, spun legendele, ar exista încă de pe vremea romanilor. Totuși, rețeta a fost atestată documentar numai în secolul 20.

Rață cu fistic

Rață cu fistic

Rețeta asta nu e asiatică, dimpotrivă. E o adaptare (foarte vagă, ce-i drept) a unei rețete spaniole pe care am să v-o arăt de îndată ce-o să găsesc toate ingredientele. Până atunci, am improvizat și a ieșit o mâncare gustoasă și prezentabilă :)

Orez Basmati cu ceapă și curcuma

Orez Basmati cu ceapă și curcuma

Ieri, la peștele cu ghimbir și ceapă verde, am făcut ca garnitură acest orez basmati cu ceapă și curcuma, rețetă pe care am văzut-o la Radu Popovici. A ieșit atât de bun încât am zis că, în mod clar, merită un articol separat. Unde mai pui că în tările asiatice, oricum, orezul e un fel principal.

Supă cremă cu usturoi

Supă cremă cu usturoi

Eu, mărturisesc, nu sunt un mare fan al supelor sau ciorbelor, în general vorbind. Dar există câteva la care nu pot niciodată să zic nu: ciorba cu perișoare, ciorba de fasole cu ciolan, supa cremă de cartofi făcută de mama sau supa cremă de ceapă făcută de Adrian Hădean. Acum, la lista asta se adaugă și această supă cu usturoi, destul de populară printre...

RSS

Abonare newsletter:

Reţeta video a săptămânii

Un tort de Valentine's Day


About cookies | Copyright (c) 2008 - 2014 eBucataria.ro. Toate drepturile rezervate.