Tăvălite cu nucă şi ciocolată

11.05.2018 0 comentarii

Cine nu a mâncat până acum tăvălite cu nucă şi ciocolată trebuie să încerce reţeta asta, iar cei care le-au savurat ştiu că nu te poţi opri niciodată la câteva!

  1. Ceea ce nu e un lucru neapărat rău! Din compoziţia de mai jos vei avea cel puţin un platou plin, pentru tine şi invitaţii tăi, în cazul în care alegi să le pregăteşti pentru vreo ocazie mai specială.

    Ingrediente

    Pentru blat:

    10 ouă
    300 g zahăr tos
    1 pliculeţ zahăr vanilat
    1 ceşcuţă apă rece
    16 linguri ulei
    16 linguri făină
    coaja de la 1 lămâie
    1 plic amoniu pentru prăjituri
    zeamă de lămâie

    Pentru sosul de ciocolată


    250 ml lapte
    250 g zahăr
    6-7 linguri de cacao
    1 pliculeţ zahăr vanilat
    1/2 - 1 pachet de margarină (200 g)
    1 linguriţă esenţă de rom

    nucă coaptă şi măcinată

    Mod de preparare

    Spală ouăle. Separă albuşurile de gălbenuşuri.

    Unge cu zeama de la o felie de lămâie vasul în care vei bate albuşurile. Acest truc va face aluatul mai pufos.

    În castronul în care vei pune gălbenuşurile, presară un vârf de cuţit de sare.

    Bate albuşurile spumă, întâi singure 2-3 minute, după care poţi începe să adaugi treptat 300 g zahăr tos. Între timp, amestecă şi pliculeţul de zahăr vanilat.

    Pentru ca spuma să fie mai tare, iar zahărul să se topească mai bine, în tot acest timp adaugă treptat şi 1 ceşcuţă cu apă rece.

    Separat, amestecă gălbenuşurile cu 16 linguri de ulei, adăugate tot treptat, până compoziţia devine ca de maioneză.

    Când cele două compoziţii sunt gata, se amestecă: gălbenuşurile se toarnă peste amestecul de albuşuri, bătând în continuu.

    După, pune în ploaie, treptat, 16 linguri de făină (foarte pline).

    La final, adaugă coaja de la 1 lămâie, 1 pliculeţ de amoniu pentru prăjituri dizolvat în prealabil într-o ceaşcă cu zeamă de lămâie.

    Toarnă peste compoziţia de chec şi amestecă încă un pic.

    Deşi mulţi folosesc bicarbonatul de sodiu, amoniul fragezeşte mult mai bine. De asemenea, amoniul poate fi dizolvat şi în oţet, deşi este de preferat zeama de lămâie.



    Unge cu ulei şi tapetează cu făină o tavă întinsă. Toarnă amestecul în această tavă.

    Bagă la cuptor timp de aproximativ 30 de minute.

    Scoate şi lasă să se răcească.

    Când s-a răcit, taie marginile, după care taie pandişpanul în forme dreptunghiulare, mai mici sau mai mari, după preferinţă.

    Separat, într-o cratiţă, prepară sosul de ciocolată.

    Amestecă 1 cană (250 ml) lapte, 1 cană (250 g) zahăr, 6-7 linguri de cacao şi 1 pliculeţ zahăr vanilat.

    Pune pe foc, să fiarbă, amestecând în continuu.

    Când începe să fiarbă mai lasă 5 minute, după care pune margarina. Amestecă şi lasă să mai fiarbă până sosul devine ca o ciocolată caldă.

    Închide focul, iar după câteva minute, când s-a mai răcit un pic, adaugă şi o linguriţă de esenţă de rom.

    Însiropează bucăţelele de pandişpan în acest sos, scoate-le pe o farfurie şi dă-le pe fiecare prin nucă măcinată, coaptă în prealabil în cuptor. În loc de nucă coaptă şi măcinată poţi folosi şi nucă de cocos.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro