Tocană de legume

28.07.2015 0 comentarii

Ce poţi face cu câteva vinete, dovlecei, ardei gras, morcov şi fasole verde? O delicioasă tocană de legume, savuroasă şi uşoară, perfectă şi în sezonul cald!

  1. Ingrediente

    2 vinete
    2 dovlecei
    2 ardei graşi galbeni
    2 cepe
    1 morcov
    10 păstăi de fasole verde, subţiri
    5 roşii
    2 căţei de usturoi
    50 g de ulei de măsline
    Sare, piper
    300 g ciuperci
    Pătrunjel

    Mod de preparare


    Spală, curăţă şi taie toate legumele.

    Căleşte ceapa câteva minute, după care adaugă ardeii, fasolea verde (fiartă în prealabil), ciupercile, morcovul, vinetele şi dovleceii.

    Pune capacul şi lasă să se înăbuşe puţin. Dacă doreşti, mai poţi adăuga o ceşcuţă cu apă caldă şi se mai lasă apoi alte 1-2 minute.

    La final, adaugă roşiile (opărite şi decojite în prealabil), tăiate în sferturi şi căţeii de usturoi mărunţiţi.

    Sărează şi piperează după gust, după care mai lasă câteva minute.

    Se savurează tocana caldă, cu pătrunjel tăiat mărunt deasupra.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro