3 alimente de care să te fereşti

31.08.2018 0 comentarii

Vorbim, poate, prea des despre ce alimente sunt sănătoase şi ar trebui să le introducem în dieta zilnică, uitând de acele ingrediente de care ar trebui să ne ferim.

 1. Aşadar, dacă vrei să nu greşeşti nici în această privinţă, citeşte mai jos câteva informaţii despre 3 dintre alimentele pe care ar fi bine să le eviţi, de acum înainte.

  1).  Margarina şi alte grăsimi trans

  A trecut vremea în care margarina era considerată alternativa untului. Astăzi, grăsimile trans sunt considerate printre cele mai nocive, contribuind chiar la agravarea sau declanşarea bolilor de inimă, cancerului, infertilităţii, probeme de învăţare la copii etc.

  Printre alimentele cele mai bogate în grăsimi trans se regăsesc biscuiţii cu glazură, popcornul pentru cuptorul cu microunde, gogoşile, bomboanele umplute cu cremă, produsele de tip fast food, pizza congelată.

  2).  Îndulcitorii artificiali


  Degeaba spui tu că renunţi la zahăr dacă îţi încarci alimentaţia cu produsele de tip “sugar free”. De cele mai multe ori, acestea au coloranţi şi îndulcitori artificiali, la fel de dăunători organismului nostru.

  Pe lângă faptul că unele îţi pot creşte apetitul (cum e aspartamul), cele mai multe funcţionează precum un drog, iar senzaţia de dulce îşi va pierde din intensitate. Cu alte cuvinte, vei renunţa la fructe şi legume tocmai pentru a consuma din ce în ce mai multe produse cu îndulcitori artificiali.

  3). Somonul de crescătorie


  Cum pe mai toate etichetele scrie că somonul are ca ţară de provenienţă Norvegia, e clar că nici condiţiile de transport şi depozitate nu avantajează prea mult acest aliment. În plus, se pare că somonul de crescătorie ar conţine substanţe care pot cauza cancer, dar şi bacterii şi paraziţi.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro