Cârnaţi de casă

16.08.2015 0 comentarii

Ţi-e mai comod să cumperi cârnaţi din comerţ? Citeşte reţeta asta şi te vei convinge că e mai practic şi mai sănătos să îţi prepari proprii cârnaţi de casă.

  1. Ingrediente

    3 kg carne de porc tocată (sau 2 kg carne de porc şi 1 kg carne de vită)
    5 maţe de porc
    1-2 căpăţâni de usturoi
    1 lingură sau după gust boia de ardei usturat
    1 linguriţă cimbru praf
    1 linguriţă piper
    1 linguriţă sare

    Mod de preparare

    Carnea se amestecă cu toate ingredientele până avem o pastă omogenă. Adăugăm şi o lingură de apă rece. Aceasta are rolul de a lega mai bine cârnaţii şi a evita crăparea lor în timpul prăjirii.

    Se umplu cei 5 cârnaţi cu maşina de tocat şi dispozitivul special pentru cârnaţi.

    Cârnaţii se pun la aerisit afară sau la frigider timp de 1-2 zile. Se pot prepara şi imediat, dar sunt mai gustoşi dacă îi lăsăm să se usuce câteva zile.

    După, când vrei să îi prepari, încinge ulei într-o tigaie, pune cârnaţii, acoperă câteva minute, întoarce-i şi apoi pune o ceaşcă de apă rece peste să nu crape.

    Lasă până se epuizează apa şi sunt făcuţi.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro