Cartofi la tigaie, cu virșli

12.10.2010 0 comentarii
  1. Mâncarea asta nu arată deloc spectaculos, eu știu. Am făcut-o într-o zi din ceva resturi ce-aveam la îndemână și mi-a plăcut atât de mult, încât am zis că-i musai să v-o arăt și vouă. Unde mai pui că-i tare simplu și rapid de făcut.

    Ingrediente (pentru o porție)

    • 4-5 cartofi
    • 1 ceapă medie
    • 2-3 căței de usturoi
    • 1 ardei gras
    • 1 lingură de boia iute
    • 1 jumătate de cană de sos de roșii (eu am folosit bulion de casă)
    • 2-3 cârnați afumați (eu am folosit virșli)
    • 1 lingură de pătrunjel verde tocat
    • 2 linguri de ulei
    • sare, piper

    Mai întâi am curățat cartofii, i-am tăiat cubulețe și i-am pus la fiert. Când au dat în clocot, i-am lăsat (la foc mediu) vreo 8 minute.

    Cartofi la tigaie cu virsli - cartofii se fierb

    Într-o tigaie am călit, în cele 2 linguri de ulei, ceapa tocată mărunt, usturoiul tăiat feliuțe și ardeiul gras tăiat cubulețe.

    Cartofi la tigaie cu virsli - ardeiul, ceapa si usturoiul se calesc in ulei

    Când s-au înmuiat, am pus cartofii fierți.

    Cartofi la tigaie cu virsli - se adauga in tigaie cartofii fierti

    Am adăugat boiaua, am amestecat bine.

    Cartofi la tigaie cu virsli - in tigaie se adauga boia

    După 2-3 minute, am pus sucul de roșii, apoi cârnații tăiați bucăți mari.

    Cartofi la tigaie cu virsli - in tigaie se adauga sosul de rosii si carnatii afumati

    Am lăsat până a scăzut, după care am adăugat pătrunjelul tocat, sare și piper după gust

    Cartofi la tigaie cu virsli - la urma se adauga patrunjelul verde tocat

    Amestecul dintre aromele legumelor și mireasma de afumat a cârnaților a făcut ca rețeta asta să merite să fie publicată aici. Poftă bună :)

    Cartofi la tigaie cu virsli - se presara cu patrunjel verde inainte de servire

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: Andrei Crivăț