Cele mai bune 5 alegeri pentru o cină sănătoasă

18.08.2016 0 comentarii

Ştim deja regula generală: ar fi bine să luăm cina în jurul orelor 19.00. Cum, însă, regulile sunt făcute pentru a fi încălcate, mai ales după o zi lungă şi obositoare, e clar ca mesele târzii se vor transforma încet, dar sigur într-un obicei.

 1. Dacă te confrunţi şi tu cu acelaşi tipar sau pur şi simplu vrei să ştii ce alegeri sănătoase poţi face pentru cină, iată mai jos o listă din care să te inspiri: 

  Pui la grătar

  O porţie de 150 g de pui, preparat pe grătar, poate fi cea mai bună decizie a serii. Aportul de proteine îţi este asigurat, iar asta te va ajuta să te simţi sătul mai mult timp în comparaţie cu, să zicem, o masă bogată în carbohidraţi.

  Bineînţeles, poţi opta şi pentru carne de vită sau porc, însă nu întrece măsura în privinţa gramajului şi fii atent la modul de preparare.

  Somon în diferite combinaţii

  Ca şi prima opţiune, şi somonul este bogat în proteine, ceea ce îţi va asigura aceleaşi beneficii. În plus, trebuie să ştii că somonul conţine şi vitamina B6, cea care ne ajută să dormim mai bine. Aşadar, vei bifa două aspecte importante: mănânci sănătos, consistent şi îţi rezolvi şi eventualele probleme cu somnul.

  Salată de legume

  La prima vedere, ţi se va părea poate o masă mult prea uşoară şi deloc consistentă, însă lucrurile nu stau deloc aşa. Studiile arată că salatele bogate în legume sunt sărace în calorii şi bogate în fibre. Astfel, ne vom simţi sătuli mai repede decât dacă am fi consumat alte alimente. De altfel, aportul crescut de fibre ne ajută să ne menţinem greutatea constantă sau chiar să dăm jos câteva kilograme.

  Recomandarea noastră ar fi să nu uiţi să adaugi în această salată şi spanac. Acesta conţine o mulţime de ingrediente benefice, inclusiv triptofan şi vitamina B6, substanţe care ne ajută să dormim mai bine.

  Nuci şi seminţe

  Avantajul nucilor şi al seminţelor este că pot fi pregătite într-o mulţime de feluri, de la salate gustoase până la creme savuroase. Şi ele conţin proteine, fiind totodată o sursă excelentă de triptofan. Astfel, doza de somn ne va fi din nou asigurată dacă optăm pentru nuci româneşti sau nuci caju, de exemplu.

  Cereale integrale

  În cazul în care ţii dietă, cerealele integrale trebuie să se regăsească pe lista ta de “alimente pentru cină”. Alege între quinoa, orez brun, pâine din cereale integrale etc. Acestea sunt bogate în fibre, dar şi în magneziu, un mineral direct responsabil cu metabolismul organismului nostru.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro