Clătite cu banane, nuci şi merişoare

06.01.2016 0 comentarii

Ce ar fi să încerci un desert clasic, dar într-o variantă mai inedită? Rezultatul e delicios, aşa că optează pentru clătite cu banane, nuci şi merişoare.

  1. Ingrediente

    1 litru lapte sau apă minerală (apa minerală face clătitele mai pufoase)
    5 ouă
    făină cât cuprinde
    1 vârf de cuţit de sare
    1 ceaşcă de ulei
    1-2 banane
    merişoare
    bucăţi de nucă, preferabil coapte în prealabil
    miere

    Mod de preparare

    Bate într-un vas mai mare cele 5 ouă. Adaugă treptat laptele sau apa minerală.

    Apoi, încorporează făina în ploaie, cât cuprinde, astfel încât amestecul să aibă o consistenţă potrivită, nici foarte groasă, dar nici foarte subţire. Adaugă tot aici un vârf de cuţit de sare.

    Bate până se omogenizează, după care pregăteşte cratiţa pentru prepararea clătitelor.

    Ia o tigaie întinsă, de clătite, pune pe foc, toarnă 1 ceaşcă de ulei şi lasă să se încingă foarte bine.

    Toarnă tot uleiul apoi într-o ceşcuţă şi adaugă în tigaie doar 1/2 linguriţă de ulei. Roteşte cratiţa astfel încât uleiul să cuprindă întreaga suprafaţă. Dacă ţi se pare prea mult ulei, scurge surplusul în ceşcuţă.

    Amestecă încă o dată în compoziţia de clătite şi pune în cratiţa de pe foc cam cât un polonic.

    Roteşte repede tigaia şi lasă câteva secunde pe foc. Apoi, începe să scuturi uşor tigaia, astfel încât clătita să se dezlipească. Când aceasta e un pic rumenită pe partea de jos, se întoarce şi se lasă la fel şi pe partea cealaltă.

    La fel se procedează până se termină compoziţia. Înainte de a începe să preparăm câte o clătită, nu uităm să turnăm în tigaie câte ½ linguriţă de ulei.

    La final, când clătitele sunt gata, le ungem cu miere, presărăm bucăţile de nuci, merişoarele şi bananele, tăiate rondele.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro