Gambas Royal

04.08.2008 0 comentarii
  1. Bucătar: Irina Ignat Restaurant: Marco Polo, hotel City Plaza, Cluj-Napoca str. Sindicatelor nr. 9-11, tel: 0264/450.101

    Pentru o porție de Gambas Royal, aveți nevoie de:
    • 300 gr Gambas (creveți foarte mari)
    • 50 ml ulei de măsline extravirgin
    • 50 ml sos de soia
    • 20 ml vin
    • 20 ml cognac
    • 50 gr ceapa
    • 50 gr usturoi
    • 10 gr Dashi no moto (bază de supă în formă concentrată, de origine japoneză)
    Garnitură
    • 50 gr dovlecel
    • 50 gr vinete
    • 50 gr ardei gras
    • 50 gr ciuperci
    • 100 gr spanac
    • 10 gr muguri de pin
    Se prepară după cum urmează: Gambasul se spală și se curăță de piciorușe. Se trage la tigaie cu ulei de măsline, ceapă și usturoi, se flambează și se condimentează cu sos de soia și dashi no moto.

     

     

    Legumele (dovlecel și vinete tăiate felii lungi și subțiri, ardei, ciuperci) se pregătesc la grătar, se condimentează cu sos de soia. Din feliile de dovlecel, puse peste feliile de vinete, se fac rulouri. Spanacul se soteaza in unt, se condimenteaza, se pune în felia de ardei, se adauga mugurii de pin.

     

     

    Se aseaza pe platou garniturile cu gambasul. Se decoreaza cu felii de lamaie, iar la final arată așa:

     

     

    Poftă bună :)

     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro