Mâncăruri: Tocăniță de porc

03.04.2008 1 comentarii
  1. Bucătar: Lilișor

    Ingrediente:

    • carne de porc (eu am avut ceva muşchi)
    • câteva bucăţi de cârnaţi
    • unt
    • un ardei gras
    • un gogoşar
    • o ceapă mare
    • 2 morcovi
    • 3-4 căţei de usturoi
    • 300 ml de bulion sau pastă de tomate
    • un pahar de bere neagră sau vin roşu
    • busuioc, cimbru, oregano, foi de dafin
    • sare, piper.

    Preparare: ceapa, ardeiul, morcovii şi gogoşarul se curăţă şi se taie în bucăţele. Puteam alege ardei Kapia în loc de gogoşar dar mie îmi place în mod deosebit aroma de gogoşar. La fel procedăm cu bucata de carne şi cârnaţii. Buuun! Trecem la călit.

    Într-o oală se topeşte puţin unt, cam 25 de gr., se adaugă ceapa, ardeiul şi gogoşarul şi se călesc bine. Ai grijă să nu le frigi! Apoi arunci şi morcovii în oală.

    După ce s-au rumenit bucăţile de morcovi (dacă nu-ţi prea plac morcovii în bucăţele, poţi să-i dai prin răzătoare, se vor căli mai repede şi nu-i vei simţi la final) se adaugă bucăţile de cârnaţi şi puţină sare. Se rumenesc puţin cârnaţii după care se adaugă bucăţile de carne de porc. După 5 minute adaugi sare, piper, oregano, busuioc şi cimbru şi nu uita de berea neagră. Adaugi cam un sfert de pahar, adică în jur de 100 ml şi 2 frunzuliţe de dafin. Între timp, amesteci bulionul cu jumătate din paharul de bere. Dacă ai pastă de tomate, cum a fost şi cazul meu, trebuie să o diluezi cu apă apoi amesteci cu bere.

    După aproximativ 15 minute după ce ai pus 100 ml de bere în amestecul din oală, adaugi bulionul. Amesteci bine să te asiguri că nu s-a prins, dacă totuşi “maglavaisul” e prea gros, adaugă restul de bere şi dacă mai e necesar, un pic de apă. După 10 minute adaugi usturoiul bucăţi. Pui capacul pe oală şi laşi să fiarbă cam 45 de minute. Nu uita să mai amesteci din când în când, bulionul seacă destul de repede, s-ar putea să mai fie nevoie de apă. Se serveşte cu mămăligă, cartofi natur, cartofi piure şi … musai ceva murătură!

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • [...] Toc?ni?? de porc [...]

    01.12.2008
Autor: ebucataria.ro