Masa mea de Paște (1) - gustarea și friptura de miel în bere

07.04.2018 4 comentarii

Masa mea de Paște n-a fost neapărat tradițională, chiar dacă a avut miel și ouă vopsite. N-a avut, însă, drob și nici borș de miel. Dar prietenii pe care i-am avut în vizită au fost așa de încântați, încât m-am gândit că n-ar fi rău să v-o arăt și vouă. Pe etape - azi gustarea și friptura de miel în bere, iar mâine cele două feluri de Pască.

 1. După ce-am ciocnit ouăle, le-am curățat și le-am tăiat felii subțiri, pe lung. Apoi am pus peste ele pătrunjel verde, ceapă verde și mărar (toate tocate mărunt), am turnat un pic de ulei și un pic de zeamă de lămâie și le-am amestecat bine. Așa se făcea la noi în casă de când eram copil și nimeni nu-și explică de ce o făceam doar în zilele de Paște

  Gustarea noastră a fost mai degrabă rustică - cu cârnați de urs și de căprioară, cu brânză frământată în casă, cu caș dulce de oaie, cu slănină, cu ridichi și ceapă verde. Și cu un ștampăl de palincă de Zalău alături, de la Mircea Groza :)

  Pentru friptură, am ales o pulpă de miel din spate, nu prea mare. Am curățat-o de pielițe, am frecat-o cu unt, cu sare și cu piper proaspăt măcinat.

  Am pus-o într-o tavă. Pe lângă ea am mai pus arpagic (alb  și roșu), ceapă verde și usturoi verde (tăiate lung, cam cât degetul mic de la mână) și niște căței de usturoi înțepați de cuțit. Deasupra am pus câteva fire de tarhon murat. Am turnat vreo două linguri de ulei și cam 1 litru de bere blondă.

  Am acoperit cu o folie de aluminiu și am dat-o la cuptorul încins, cam o oră jumate, la foc moderat. După ce s-a pătruns bine, am scos folia și am mai lăsat-o cam 20 de minute, să se rumenească.

  Cam așa arăta. A ieșit foarte fragedă, iar legumele de pe lângă ea au mers perfect ca garnitură.

  Cam asta a fost. Mâine vă arăt pasca cu ciocolată și cea cu smântână.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

 • marius

  friptura a iesit chiar mai delcioasa decat arata pozele. Iar aperitivul, iarasi a fost "cam delicios" vorba ficei mele :D Foarte bune!

  05.04.2010
 • puiutu

  arata exceptional, cred ca a fost si foarte bun. Congats!

  05.04.2010
 • Mamanu

  Arata extraordinar. Si mirosul.....a ajuns pana la Braila:-)))))

  05.04.2010
 • Alexandrina

  Minunat! Extraordinare poze, arata excelent friptura!

  05.04.2010
Autor: Andrei Crivăț