Miel cu tarhon și rozmarin

11.04.2015 7 comentarii

Am făcut mâncarea asta pentru a vă da o idee pentru masa de Paște dar puteți să o folosiți tot timpul anului, că doar carne de miel se cam găsește (e drept, cea adusă din Noua zeelandă e cam scumpă, lucru care-ți cam taie pofta).

 1. Am făcut mâncarea asta pentru a vă da o idee pentru masa de Paște dar puteți să o folosiți tot timpul anului, că doar carne de miel se cam găsește (e drept, cea adusă din Noua zeelandă e cam scumpă, lucru care-ți cam taie pofta).

  Am avut o pulpă cam de un kilogram și jumătate și câteva rămurele de rozmarin (din grădina mea, vă tot spun asta).

  Și un borcănel cu tarhon în oțet (cel proaspăt nu se găsește încă).

  Usturoiul e obligatoriu, guliile verzi sunt opționale. Mie îmi plac.

  Uleiul de măsline extravirgin și vinul roșu (de Balaton în cazul de față, dar puteți folosi orice vin sec și gustos) sunt obligatorii și ele.

  Înainte de orice am aprins focul în cuptor, să fie încins. Apoi am despicat bucata de carne (nu-i nevoie să o înțepați, mușchii se separă singuri, trebuie doar să tăiați pielița care-i învăluie) și am vârât în despicătură doi căței de usturoi zdrobiți ușor.

  Am învelit carnea în rămurele de rozmarin, tarhon și cimbru proaspăt (tot din grădina mea). Am condimentat-o cu multă sare grunjoasă și cu piper proaspăt zdrobit.

  Am pus-o într-o tavă și am turnat peste ea trei linguri de ulei de măsline extravirgin.

  Am turnat și o cană de vin.

  Am pus în tavă cele două gulii, curățate și tăiate în sferturi și câțiva cartofi noi. Am învelit tava cu folie de staniol și am dat-o la cuptor pentru 40 de minute. După ce a trecut acest timp, am luat folia, am mai adăugat o cană de vin și am lăsat tava în cuptor, la foc mediu, încă 40 de minute. În total, 80 de minute.

  Friptură mai suculentă ca asta, rar găsești. Unde mai pui că e și teribil de aromată, of, să tot mănânci. Sigur, în porții mici și cu multă mișcare între mese.

   

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

 • geta

  Sigur am sa incerc reteta.dar dupa sarbatori(mieii unchiului meu sunt inca mici-ii lasam sa mai creasca)Dar promit ca asta reteta am sa o aplic!

  01.04.2010
 • Mihai

  Deci..sa incepem sa salivam zic! :)

  01.04.2010
 • writeman

  parca vad si un cub de unt peste friptura?

  01.04.2010
 • marius

  dar bine poate arata!!! si celor care nu le place mielul cred ca saliveaza

  01.04.2010
 • www.ebucataria.ro

  Miel cu tarhon i rozmarin.. Bully :)

  25.03.2011
 • www.ebucataria.ro

  Miel cu tarhon i rozmarin.. Keen :)

  23.04.2011
 • www.ebucataria.ro

  Miel cu tarhon i rozmarin.. Ho-o-o-o-t :)

  06.06.2011
Autor: ebucataria.ro