O scurtă excursie culinară la Amsterdam

31.05.2011 1 comentarii
 1. Bucătăria olandeză se axează mult pe mâncăruri care să încălzească trupul în sezoanele reci. Supa de mazăre și piureul de cartofi cu varză creață sunt foarte populare, așa cum sunt și meniurile pe bază de pește, clătitele umplute cu șuncă, brânză și/sau bacon. Se mănâncă foarte mulți cartofi prăjiți. In magazinele cu brânzeturi veți găsi brânză de capră, brânză cu pesto roșu sau verde, brânză cu rozmarin și multe tipuri de brânză Gouda. O latură aparte a gastronomiei olandeze e reprezentată de bucătăriile fostelor colonii, cea surinameză și cea indoneziană fiind la loc de cinste.

  Întrucât călătoria mea la Amsterdam a fost (prea) scurtă, n-am apucat să mă bucur maxim de toate minunile culinare de pe-acolo. Dar câteva lucruri m-au impresionat plăcut.

  Tartar de somon cu ou de prepeliță și vinegretă de wasabi. Incredibil de gustos

  Tartar de somon cu wasabi si ou de prepelita

  Vițel înăbușit cu asparagus și morcovi tineri. Deasupra aveau un soi de ciuperci olandeze - îmi pare rău, dar îmi scapă numele - cu un gust relativ asemănător cu cel al trufelor negre.

  Vitel inabusit cu asparagus si morcovi tineri

  Pește cu salsa verde. De încercat musai, dacă ajungeți vreodată la Nel Pub, pe Amstelveld. Dacă tot ajungeți acolo, nu ratați Grolsch nefiltrată.

  Peste cu salsa verde

  La ăsta simt că explicațiile nu mai au rost. :)

  Tort de ciocolata

  De bună seamă că mai sunt o mulțime de lucruri încântătoare prin restaurantele din Amsterdam. Dar pentru asta e nevoie de alte vizite în frumoasa capitală a Olandei.

  Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

 • BucatariaAncutei

  uite cum imi dati de lucru in weekend, arata yummy!

  18.06.2011
Autor: Andrei Crivăț