Orez brun cu broccoli şi pui

21.03.2018 0 comentarii

E şi delicios, şi sănătos, aşa că încearcă şi tu reţeta noastră de orez brun cu broccoli şi pui! Ce salată ai alege drept garnitură? Vezi mai jos cum se face!

  1. Ingrediente

    3-4 pulpe de pui superioare
    Sare, piper
    Boia de ardei dulce
    1 ceaşcă orez brun
    3 ceşti apă plată
    1 broccoli

    Mod de preparare

    Spală pulpele de pui, după care lasă-le un pic să se zvânte. Omite acest pas dacă nu eşti obişnuit să speli carnea.

    Adaugă pulpele de pui într-un vas cu apă şi puţină sare.

    După ce apa dă în clocot, mai lasă aproximativ 10 minute, astfel încât carnea să fie bine pătrunsă.

    Scoate-le, porţionează-le în bucăţi mai mici, dă-le cu sare, piper şi boia de ardei dulce.

    Căleşte-le câteva minute într-o cratiţă în care am încins în prealabil puţin ulei.

    Lasă-le apoi deoparte.

    Într-o altă cratiţă, pregăteşte orezul.

    Pune la fiert 3 ceşti apă plată şi, când dă în fiert, adaugă 1 ceaşcă de orez brun.

    Lasă până se încheagă şi este făcut. Orezul brun are nevoie de mai mult timp, aşa că verifică înainte de a închide focul.

    Sărează şi piperează.

    Pune apă cu un pic de sare la fiert şi, când în clocot, adaugă broccoli.

    Lasă 5-6 minute, după care închide.

    Aşază pe un platou bucheţelele de broccoli, orezul brun şi pulpele de pui. Savurează împreună.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro