Păstrăv pe pat de legume

17.10.2017 0 comentarii

Reţeta de păstrăv pe pat de legume este una dintre cele mai populare: gustoasă şi uşor de preparat, iată care sunt paşii pe care trebuie să-i urmezi şi tu!

  1. Ingrediente

    1 păstrăv mare
    ulei
    3 roşii
    1 ţelină
    1 dovecel
    2 căţei de usturoi
    1 morcov
    1 ceaşcă de apă, fiartă în prealabil
    felii de lămâie
    pătrunjel

    Mod de preparare

    Spală bine păstrăvul, curăţă-l şi scoate-i urechile (asta dacă nu e deja eviscerat).

    Sărează, piperează şi unge cu un pic de ulei.

    Formează un pat de legume într-o tavă unsă şi ea cu ulei. Spală şi taie după preferinţă roşiile, ţelina, dovlecelul, usturoiul şi morcovul.

    Adaugă peştele peste ele.

    Toarnă în tavă şi 1 ceaşcă de apă, fiartă în prealabil.

    Dă la cuptor. În cazul în care, între timp, nu mai are lichid, mai toarnă 1 ceşcuţă de apă fiartă şi lasă aproximativ 30 de minute, până când legumele sunt pătrunse şi peştele făcut.

    Serveşte cu felii de lămâie şi pătrunjel deasupra.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro