Pizza cu ciuperci şi bacon

13.05.2018 0 comentarii

Te întâlneşti deseori cu prietenii, la o pizza? Atunci, înseamnă că trebuie să înveţi să pregăteşti şi tu această delicioasă pizza cu ciuperci şi bacon!

 1. S-ar putea să îţi placă mult mai mult varianta “de casă”, o alternativă nu doar mai sănătoasă, ci şi mai puţin costisitoare. În plus, un alt avantaj ar fi acela că poţi jongla cu ingredientele în funcţie de preferinţe.

  Ingrediente

  ½ cubuleţ de drojdie (15 g)
  ½ linguriţă de zahăr
  3 ouă
  1 linguriţă apă călduţă
  200 g brânză sau caşcaval
  4 linguri apă minerală
  Faină (cât cuprinde )
  1 linguriţă de ulei sau 1 linguriţă unt
  Roşii
  Măsline
  Ardei gras
  Ciuperci
  Bulion
  Bacon
  Parmezan

  Mod de preparare:

  Prepară întâi maiaua: amestecă într-un bol ½ cubuleţ de drojdie, 1 ou, ½ linguriţă de zahăr, un pic de făină şi 1 linguriţă apă caldă. Amestecă bine, presară puţină faină, acoperă şi las-o să crească 15 minute.

  Într-un alt castron, adaugă 1 ou şi o felie de brânză rasă (aproximativ 100 g). Se frământă totul cu 4 linguri de apă minerală şi făină cât cuprinde.

  Adaugă apoi şi maiaua, frământă în continuare, pune şi o linguriţă de ulei sau de unt şi amestecă până când aluatul se desprinde de pe mâini.

  Lasă la crescut 15 minute.

  După aceea, pune coca pe o planşetă pe care ai presărat făina şi întinde-o cât vrei de groasă.

  Adaugă aluatul într-o formă rotundă, în care ai pus hârtie de copt.

  Bate bine un ou şi cu jumătate din compoziţie unge acest aluat. Rade brânză sau caşcaval, presară un strat, după care adaugă ciupercile, ardeiul gras, roşiile, baconul, măslinele. Mai rade un strat de caşcaval sau presară parmezan şi peste adaugă cealaltă jumătate din compoziţia de ou în care ai pus şi puţin bulion. Presară peste pătrunjel şi dă la cuptor. 

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro