Pui cu sos de vin

29.03.2018 5 comentarii

Mie îmi place pieptul de pui. În ciuda părerii aproape generale că pieptul de pui e sec și n-are gust, eu am descoperit de-a lungul anilor o mulțime de feluri în care puiul poate fi preparat astfel încât până și cei mai cârcotași gurmanzi să se lingă pe degete. Unul dintre aceste feluri e cel de mai jos.

  1. Făcută sub îndrumarea lui Adi Hădean :)

    Ingrediente

    • 1 kg piept de pui dezosat, fără piele
    • 1 morcov
    • 1 ceapă
    • 100 gr de unt
    • 1 cană de vin alb, demisec
    • 1 linguriță de parmezan ras
    • sare, piper boabe, busuioc

    Mai întâi am curățat pieptul de pui de zgârciuri și resturi de oase. Am tăiat capetele și ce-a rămas am tăiat în felii nu prea mari, pe care le-am dat cu sare și piper și le-am pus deoparte, la rece.

    Din resturile rămase de la curățat am făcut o supă. Adică am pus la fiert într-o cană de apă resturile de pui, un morcov tăiat rondele, o ceapă tăiată peștișori. Am pus și niște sare.  După ce a dat în clocot de câteva ori, am scurs apa și am pus-o într-o tigaie. Am pus peste ea o cană de vin, câteva boabe de piper negru și niște busuioc uscat, măcinat. Am lăsat amestecul pe foc până a scăzut la jumătate.

    În același timp, am pus feliile de pui, bătute puțin cu un ciocan (dar puțin, nu le-am făcut prea subțiri) într-o tigaie unsă cu un pic de ulei, la foc mediu.

    Până s-au rumenit feliile de pui și pe--o parte și pe alta, a scăzut și zeama din tigaie. Am pus-o într-un vas și am amestecat-o cu untul rece.

    Am bătut bine cu un tel, până s-a format un sos cremos și aromat. Până s-a făcut, au fost gata și bucățile de pui.

    Am pus feliile de piept pe o farfurie, peste ele am pus câteva linguri de sos și câteva fire de parmezan ras.

    Gata, asta a fost. Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

  • marius

    asta e de facut data viitoare cand voi face ceva din piept de pui. Arata excelent.

    19.03.2010
  • puiutu

    looks grate!

    19.03.2010
  • Roscalinho

    Salutare! Daca iti faci cont aici, echipa Afonique iti ofera 2 voturi, ca suntem 2 insi, fireste. :D Daca nu, sa fii sanatos/sanatoasa!Contacteaza-ma pe blog sau pe mail, daca vrei sa punem detaliile la punct.

    22.03.2010
  • diaconu robert

    pot sa folosesc si vin rosu ????????//

    22.12.2010
  • andrei crivat

    Robert, eu recomand vin alb. categoric :)

    22.12.2010
Autor: Andrei Crivăț