Restaurant Ken Sai, Cluj-Napoca

25.10.2010 1 comentarii
 1. Ken Sai este restaurantul asiatic al Hotelului City Plaza, de pe str. Sindicatelor 9-11, din Cluj Napoca. Hotelul are 5 stele, implicit și restaurantul este la un nivel înalt. Mie, cel puțin, mi-au plăcut foarte mult și designul, și servirea și - mai ales - mâncarea. Ca fun fact, Ken Sai provine din cuvântul japonez "kensei", care reprezintă un titlu onorific suprem acordat unui luptător excepțional. Titlu era atât de respectat încât nu putea exista doi kensei în același timp.

  Restaurant Ken Sai

  În Ken Sai totul, dar totul este la un nivel de calitate foarte ridicat. Pereții, mesele, scaunele, aranjamentele de pe masă, paharele, cuțitele și farfuriile - toate te fac să te simți, ca și client, într-un loc plin de lux și rafinament. Restaurantul e la ultimul etaj al hotelului, are o terasă panoramică, are 34 de locuri, între care și două mese opt persoane pentru teppanyaki, la care bucătarii vin și gătesc în fața ta.

  Restaurant Ken Sai - masa de teppanyaki

  Servirea e ireproșabilă. E drept, când am fost eu acolo mai era o singură masă ocupată (nu era cea mai potrivită oră) dar fetele care m-au servit au fost tot timpul zâmbitoare și mi-au suportat calme ( cu stoicism, aș spune) zecile de întrebări referitoare la meniu. Și că tot veni vorba de meniu, acesta e axat pe specialități japoneze și vietnameze.  După ce mi-am terminat tirul de întrebări (cred că i-am cerut domnișoarei care servea detalii amănunțite despre mai bine de jumătate din meniu), mi-am început prânzul cu un platou pe care erau sushi cu ton și role clasice cu mix de somon și avocado

  Restaurant Ken Sai - role cu mix de somon si avocado

  N-am aflat cu ce erau presărate rolele, se pare că e secret, dar tonul era cu adevărat excepțional. Am mâncat în multe locuri sushi cu ton, dar ăsta pe cuvânt că era deosebit.

  Restaurant Ken Sai - sushi cu ton

  Ca fel principal, am ales o porție de somon cu ghimbir și ciuperci albe. Foarte, foarte bun, feliuțele subțiri de ghimbir dau un gust cu totul aparte mâncării.

  Restaurant Ken Sai - somon cu ghimbir si ciuperci albe

  Că să spune o vorbă și despre prețuri, Ken Sai nu e un restaurant ieftin. Nici n-are cum să fie - e totuși într-un hotel de 5 stele. Totuși, e accesibil. Spre exemplu, o porție de sushi cu ton e 21 de lei, iar una cu păstrăv 9 lei (ambele câte 2 piese). O porție de role cu mix de somon și avocado (8 piese) e 24 de lei. Iar o porție de somon cu ghimbir și ciuperci albe e 38 de lei. Creveții prăjiți Hanoi (la care am poftit, dar la care am să atentez data viitoare) sunt 22 de lei. Despre băuturi nu știu să vă spun, era prânz, așa că eu am băut apă și cafea. :)

  Una peste alta, Ken Sai e un restaurant pe care o să-l vizitez oricând cu mare plăcere. Nu doar pentru că mâncarea e foarte bună (ceea ce e cumva logic, dat fiind că la City Plaza lucrează doi dintre cei mai buni bucătari din România, maeștrii Irina Ignat și Ioan Fatol), dar și pentru că locul ăla îți conferă o stare de bine, la care contribuie mult decorul aparte și servirea impecabilă.

   

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

 • andrei

  deosebit

  20.12.2010
Autor: Andrei Crivăț