Ruladă din carne de porc şi legume

25.12.2016 0 comentarii

Pe lângă fripturi şi piftie, rulada din carne de porc şi legume este şi ea una dintre cele mai apreciate preparate în meniul de Sărbători. Aşadar, iată reţeta!

  1. Ingrediente

    1 bucată mare de pulpă de porc
    sare, piper
    1 kg de carne de porc tocată, dar mai slabă (o putem amesteca cu carne de vită tocată)
    1 ceapă
    3 morcovi
    1 ou
    2 fâşii de kaizer
    ţelină, albitură, morcov
    1 cană de vin alb sau 1 cană de supă de legume

    Mod de preparare


    Sărează şi piperează o bucată mare de pulpă de porc. Taie pe lung astfel încât să se formeze o bucată mai mare, cât un platou.

    Se lasă deoparte şi se pregăteşte apoi umplutura ruladei.

    Ia 1 kg de carne de porc tocată, dar mai slabă. Dacă vrei, o poţi amesteca cu carne de vită tocată.

    Adaugă în amestec 1 ceapă crudă, tocată mărunt, sare, piper, 1 morcov crud, răzuit şi 1 ou, bătut bine în prealabil.

    Amestecă bine această compoziţie. Când este gata, desfă pulpa de porc şi adaugă pe toată suprafaţa umplutură de mai sus. Pe mijloc pune şi 2 morcovi întregi, fierţi anterior şi 2 fâşii de kaizer.

    Când e gata, rulează, strânge foarte bine, bagă capetele în interior ca la cozonac şi leagă cu o sfoară.

    Aşază rulada într-o tavă termorezistentă şi, lângă ea, adaugă 1 morcov crud, 1 ţelină, verdeaţă şi toarnă peste 1 cană vin alb sau 1 cană de supă de legume.

    Dă la cuptor şi lasă aproximativ 45-55 de minute.
     

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro