Salată de creveți cu salsa de piersici

07.07.2010 0 comentarii
  1. Zilele astea m-am învârtit pe lângă maestrul bucătar Iulian Marcu, chef la West City Hotel din Cluj. Am profitat de ocazie să-i fur câteva secrete și câteva rețete. Am făcut împreună câteva mâncăruri interesante, pe care am să vi le arăt zilele astea. Sigur, "împreună" e un termen forțat, prin care mă dau mare. De fapt, mai mult i-am stat în drum :)

    Ingrediente (pentru o porție)

    • 200 gr creveți mari, decorticați
    • 1 jumătate de ardei gras, roșu
    • 1 jumătate de ceapă medie
    • 1 legătură de pătrunjel
    • 1 cățel de usturoi
    • 150 gr salată amestec (verde, roșie, varză chinezească)
    • 1 jumătate de piersică mare
    • 4 linguri de ulei de măsline extravirgin
    • 1 jumătate de lămâie (doar zeama de la ea)
    • sare

    E ideal să folosiți creveți cruzi, pe care să-i curățați. Dacă n-aveți, puteți folosi și creveți prefierți. Dar e musai să fie mari.

    Salata de creveti cu salsa de piersici - se folosesc creveti cruzi sau decorticati

    Piersica se taie în cubulețe mici.

    Salata de creveti cu salsa de piersici - piersica se taie marunt

    Peste ea, se pune pătrunjelul tocat mărunt

    Salata de creveti cu salsa de piersici - se adauga patrunjel verde tocat

    Apoi se adaugă ceapa, tocată și ea mărunt

    Salata de creveti cu salsa de piersici - se adauga ceapa tocata

    Ardeiul roșu se taie și el cubulețe

    Salata de creveti cu salsa de piersici - ardeiul gras se taie marunt

    Și se pune peste celelalte ingrediente pentru salsa

    Salata de creveti cu salsa de piersici - ardeiul se adauga peste ingredientele pentru salsa

    Apoi se adaugă 4-5 linguri de ulei de măsline și puțină sare și se amestecă bine

    Salata de creveti cu salsa de piersici  - se adauga uleiul de masline

    Separat, salata se rupe în bucăți mici.

    Salata de creveti cu salsa de piersici - salata se rupe in bucati mici

    Creveții se prăjesc în puțin ulei, alături de un cățel de usturoi (care se scoate când începe să se rumenească). Dacă sunt cruzi, se prăjesc câteva minute, până devin roz și se strâng. Dacă sunt prefierți, se prăjesc doar un minut pe fiecare parte. Se toarnă în tigaie și câteva picături de zeamă de lămâie

    Salata de creveti cu salsa de piersici - crevetii sa prajesc in ulei, cu usturoi

    La urmă, creveții se pun peste salată; alături de ei se toarnă salsa de piersici.

    Salata de creveti cu salsa de piersici - crevetii se monteaza alaturi de salata si salsa

    Ca variație, în loc de piersică puteți folosi mango și în loc de pătrunjel, coriandru verde. În oricare dintre variante, combinația este mai mult decât seducătoare. Poftă bună :)

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: Andrei Crivăț