Salată de orez brun, cotlet de vită şi legume

11.11.2015 0 comentarii

O combinaţie inedită, diferită ca arome şi gusturi, această salată de orez brun, cotlet de vită şi legume este perfectă pentru prânz sau cină! O încerci şi tu?

  1. Ingrediente

    300 g cotlet de vită
    ½ broccoli
    1 ardei gras roşu
    1 ardei gras galben
    1 cană orez brun
    1 ceapă
    1 lingură bulion
    1 lingură de susan
    sare, piper

    Mod de preparare

    Taie cotletul de vită în bucăţi micuţe şi căleşte-le într-o lingură de ulei, pe foc, până devin rumenii.

    Aşază-le apoi într-un vas în care ai pus un pic de ulei şi 1 cană apă, sărează, piperează şi dă la cuptor aproximativ o oră.

    Când carnea este pătrunsă, poţi adăuga peste şi 1 lingură de bulion.

    Între timp, fierbe broccoli: când apa dă în clocot, adaugă puţină sare şi bucheţelele de broccoli. Lasă-le aproximativ 7 minute.

    Spală şi taie cuburi sau felii legumele şi căleşte-le şi pe ele într-o lingură de ulei.

    Prepară orezul brun: la o cană de orez brun, pune să fiarbă 3 căni de apă. Când apa dă în clocot, adaugă în ploaie orezul, amestecă un pic şi lasă-l până este făcut şi apa a scăzut considerabil.

    Pregăteşte salata: adaugă orezul brun pe farfurii, iar deasupra lui legumele călite, bucăţelele de carne, după care presară peste 1 lingură de susan.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro