Sfaturi culinare – ce reguli să respecţi la ritualul mesei?

09.06.2018 0 comentarii

În trecut, masa nu era o simplă necesitate, ci un întreg ritual respectat de către membrii familei. Ritmul haotic în care trăim astăzi nu ne mai permite mereu asta, dar unele voci susţin că multe dintre afecţiuni îşi au cauza tocmai aici.

 1. Când şi cum să mănânci, care sunt tacâmurile recomandate, ce să faci când eşti îngrijorat şi stresat şi se apropie ora mesei – citeşte mai jos câteva dintre regulile nescrise ale ritualului mesei.

  Lingură de lemn sau silicon, nu din inox!

  Mit sau nu, mulţi susţin că, în timpul preparării mâncării, gândurile pe care le avem afectează calitatea acesteia. Iar dacă se întâmplă să fii şi supărat pe cel pentru care pregăteşti mâncarea, lucrurile vor fi cu atât mai grave!

  De ce? Pentru că tacâmurile din inox sunt conductoare de energie, adică mâncarea va avea impregnată gândurile tale negative.

  Acum, fie că tu crezi sau nu în teoria asta, ţine minte că o lingură de lemn sau silicon e, poate, cea mai bună alegere. Anulează şi teoria de mai sus şi, în plus, e mult mai potrivită pentru mâncărurile cu verdeţuri, de exemplu.

  Mănâncă 2-3 mese pe zi, fără nimic altceva între


  Dacă se poate şi la ore fixe pentru că organismul nostru are un mecanism foarte riguros. Digestia, apariţia senzaţiei de foame, oboseala – toate sunt relaţionate de stricteţea noastră cu privire la acest aspect.

  Două, maximum 3 mese consistente pe zi sunt suficiente, iar între ele nu ar trebui să consumăm nimic. Dacă ne uităm la dieta asiatică, de exemplu, vedem că aceasta merge pe acelaşi principiu, iar adepţii ei sunt printre cei mai longevivi oameni de pe planetă.

  Stomacul, dar mai ales ficatul trebuie lăsat să lucreze şi apoi să se odihnească, aşa că, între mesele principale trebuie să treacă aproximativ 5 ore.

  Nu dormi după masă!

  O regulă binecunoscută, nu se recomandă să dormi după masă, ci să faci o plimbare uşoară tocmai pentru a-ţi uşura digestia.

  Nu citi (nici măcar pe telefon) în timpul mesei

  Cum tot mai mulţi devin dependenţi de telefoane, discutând cu prietenii online în situaţii care mai de care mai neobişnuite, trebuia să adăugăm şi această regulă.

  Ora mesei ar trebui dedicată mâncatului şi, eventual, socializării cu ceilalţi prezenţi şi ei la mic-dejun, prânz sau cină.

  Evită să mănânci atunci când eşti prea obosit, stresat sau supărat!


  “Mi-a căzut greu mâncarea” poate fi o variantă a “am mâncat, iar gândul mi-a stat la altceva”. Dacă eşti mult prea obosit, stresat sau supărat, să nu cauţi un refugiu în mâncare! Alege să te întinzi câteva minute şi să mănânci de-abia după ce ţi-ai mai revenit.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro