Somon cu legume şi sos de iaurt

06.06.2017 0 comentarii

Peştele la grătar are un gust deosebit, iar dacă îl asociezi cu alte ingredient savuroase, preparatul perfect e gata! Încerci somon cu legume şi sos de iaurt?

  1. Ingrediente

    1 bucată somon
    sare, piper
    ½ litru de apă
    2 morcovi
    1 cartof
    1 ceapă
    1 broccoli
    1 ardei gras verde
    1 linguriţă ulei de măsline
    Pentru sos:
    200 g brânză de capră
    50 ml iaurt
    3 căţei de usturoi
    puţin pătrunjel tocat mărunt

    Mod de preparare


    Ia somonul şi spală-l cu apă rece. Lasă-l să se zvânte un pic, după care sărează şi piperează.

    Aşază-l pe grătar, iar după un timp întoarce-l, astfel încât să fie făcut pe ambele părţi.

    Când este gata, scoate-l pe un platou.

    Între timp, pune la fiert un vas cu ½ litru de apă cu puţină sare. Când apa dă în clocot, adaugă 2 morcovi tăiaţi pe lungime, un cartof curăţat, spălat şi tăiat cubuleţe, 1 ceapă şi lasă-le pe acestea să fiarbă aproximativ 10-15 minute.

    Când sunt pătrunse, se scot (fără a închide, însă, focul) şi se adaugă imediat broccoli şi ardeiul gras. Acestea nu se lasă mai mult de 7 minute.

    Aşază toate legumele pe platou şi amestecă-le cu 1 linguriţă de măsline. 

    Prepară sosul amestecând brânza cu iaurtul şi 3 căţei de usturoi, pisaţi. Peste tot mai poţi adăuga şi puţin pătrunjel tocat mărunt.

    Se serveşte peştele cu legumele, pe acelaşi platou, iar peste peşte se toarnă puţin din sosul de iaurt.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro