Somon cu tagliatelle

13.01.2016 0 comentarii

E drept, preparatele cu somon nu sunt foarte sofisticate sau foarte variate, însă poţi face asocieri interesante! De exemplu, cum îţi sună somon cu tagliatelle?

  1. Ingrediente

    1 bucată somon
    250 g paste tagliatelle
    sare, piper
    1 ţelină
    unt sau ulei de măsline
    brânză mai tare sau sos de roşii

    Mod de preparare

    Pune să fiarbă 1 litru de apă. Când dă în clocot, adaugă pastele şi lasă-le cel puţin 20 de minute.

    Spală somonul, usucă-l pe un prosop de hârtie, sărează şi piperează.

    Prepară-l la aburi, aşezându-l pe o bucată mai mare de ţelină.

    Când pastele sunt gata, scurge-le şi, în aceeaşi cratiţă, adaugă peste ele 1 cubuleţ de unt sau puţin ulei de măsline. Amestecă un pic, după care rade peste brânză. Amestecă bine şi serveşte alături de somon.

    O altă variantă ar fi aceea de a asocia pastele cu sos de roşii. În acest caz, încălzeşte ½ cană de sos de roşii, adaugă piper măcinat şi apoi toarnă amestecul peste paste, după care serveşte cu somon.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro