Supă de găluşte

25.07.2018 0 comentarii

Cu carne sau fără carne, această supă de găluşte este la fel de gustoasă! Hrănitoare şi uşor de preparat, iată reţeta pe care o poţi pregăti şi tu oricând!

 1. Ingrediente

  1 morcov
  1 ceapă
  1 cartof
  1 felie de păstârnac
  pătrunjel tocat
  4 ouă de prepeliţă sau 1 ou de găină
  3 linguri de griş aproximativ
  ½ piept de pui (opţional)

  Mod de preparare


  Pune o oală de apă (1.5 l) la fiert. Când începe să fiarbă, adaugă legumele tăiate după preferinţă, dar mai mari şi ½ linguriţă de sare. Adaugă apoi şi bucata de carne.

  Lasă la fiert aproximativ 20 de minute.

  Când toate acestea sunt fierte, scoate-le într-un castron.

  În zeama care a rămas mai pune o cană de apă rece pentru ca atunci când vei adăuga găluştele, apa să nu clocotească.

  Prepară găluştele astfel: bate cele 4 ouă de prepeliţă sau cel de găină cu un pic de sare şi începe să pui câte puţin griş, treptat, amestecând în continuu, până când compoziţia devine ca la aluatul de chec, deci nu foarte gros. Altfel, găluştele vor ieşi prea tari.

  Din acest amestec, pune în zeama de mai sus câte o linguriţă din compoziţia de găluşte. Una lângă alta, până terminăm toată compoziţia. Ele se vor umfla şi vor deveni pufoase.

  Se mai lasă pe foc, la fiert, maximum 10 minute.

  Pentru a vedea dacă găluştele sunt făcute, scoate una, taie pe jumătate şi vezi dacă grişul este fiert. Oricum, găluştele se mai umflă puţin şi după închiderea focului.

  Când găluştele sunt gata, taie bucăţi carnea de pui şi pune-le înapoi, la fel ca şi în cazul legumelor. Altminteri, ele se pot mânca separat.

  Taie mărunt pătrunjelul şi adaugă-l în supă când închizi focul.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro