Tartă cu spanac şi brânză

30.01.2016 0 comentarii

Un mod inedit de a găti spanacul într-un aluat crocant, această tartă cu spanac şi brânză poate fi aperitivul ideal sau gustarea perfectă de la serviciu!

 1. Ingrediente

  1 pachet de unt sau margarină
  9 linguri de borş fiert
  făină
  1 pliculeţ de praf de copt
  20 g drojdie
  1 vârf de zahăr
  1 pic apă călduţă
  3 ouă (opţional)
  1 vârf de cuţit sare

  Pentru umplutură:

  500 g spanac
  sare, piper
  3 ouă
  300 g brânză mai tare
  1 cutie de smântână de 250 ml

  Mod de preparare

  Prepară întâi maiaua de drojdie: pune într-o cană 20 g drojdie, un vârf de cuţit zahăr şi un pic de apă călduţă. Amestecă bine, acoperă şi lasă-l să se umfle un pic.

  Într-un vas mai mare, adaugă untul sau margarina, iar peste el adaugă 9 linguri de borş fiert (îl pui chiar imediat ce a dat în clocot). Amesteci bine astfel încât untul să se topească.

  Începi să adaugi treptat şi făina cernută, în care ai pus şi 1 pliculeţ de praf de copt şi un vârf de cuţit de sare. Amesteci şi incorporezi apoi şi maiaua de ţaic.

  Se adaugă atâta faină cât trebuie, până când aluatul se ia de pe degete.

  Dacă doreşti, mai poţi adăuga aici şi 3 ouă.

  Amestecă bine şi lasă-l deoparte maximum 15 minute sau până când prepari umplutura.

  Pentru aceasta, pune la fiert 1.2 l apă, cu un pic de sare. Când dă în clocot, adaugă spanacul spălat în prealabil. Lasă-l să dea de două ori în clocot, după care scoate-l pe o planşetă de lemn, scurge-l şi toacă-l bine. Sărează şi piperează.

  Apoi, fă o compoziţie omogenă din 3 ouă, 300 g brânză de oaie sau capră, mai tare, pe care o dai prin razătoare, 1 cutie de smântână şi spanacul tocat.

  Omogenizează bine şi lasă deoparte.

  Ia coca, presară puţină făină pe o planşetă de lemn sau pe masa, întinde coca într-o foaie mai subţire, după care adaug-o într-o tavă termorezistentă tapetată cu foaie de copt.

  Ar fi de preferat să ai aluat şi pe marginile laterale a vasului, pentru ca acesta să susţină umplutura. Dacă nu, poţi opri un pic din aluat, modelează batoane spiralate din el pe care le pui de jur împrejurul tăvii, pe margini.

  Se întinde frumos compoziţia de spanac  de mai sus şi se mai pot adăuga şi câteva bucăţele mai mari de brânză.

  Se dă la cuptor şi se lasă aproximativ 20 de minute.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro