Tort cu blat de ness

31.12.2017 0 comentarii

Prăjiturile cu cafea sau ness au o aromă aparte, aşa că îţi propunem acest tort cu blat de ness, un desert versatil, delicios şi foarte uşor de preparat!

  1. Ingrediente

    -    Pentru aluat

    6 ouă
    6 linguri făină
    6 linguri zahăr
    8 linguri apă rece
    Un praf sare

    -    Pentru sirop

    100 g zahăr
    150 ml apă
    50 g ness

    -    Pentru cremă


    200 g unt
    100 g zahăr
    4 ouă
    100 g

    -    Pentru ornare

    Câteva vişine
    O bucăţică de ciocolată
    Frişcă

    Mod de preparare:

    Începe prin a prepara blatul: amestecă gălbenuşurile cu cele 8 linguri de apă rece. Apoi adaugă zahărul, făina şi un praf de sare.

    Într-un alt vas, bate albuşurile spumă şi adaugă-le peste compoziţia de mai sus.

    Coace într-o formă de tort sau vas rotund. Când este gata şi se răceşte, taie pe jumătate, în două forme rotunde.

    Prepară apoi siropul, amestecând zahărul, apa şi nessul. Însiropează ambele părţi de blat.

    Obţine crema amestecând untul cu zahărul, până când zahărul se topeşte. Adaugă treptat gălbenuşurile.

    Bate albuşurile spumă, după care adaugă şi frişca.

    Adaugă peste prima compoziţie. Umple tortul cu această cremă, decorează cu frişcă, vişine şi rade ciocolată peste.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro