Paste Bigoli cu raţă şi parmezan
Eşti încântat de preparatele italieneşti? Îţi place să încerci mereu ceva nou? Trebuie să guşti această delicioasă reţetă de paste Bigoli cu raţă şi parmezan!
-
Originare din Veneto, Italia, Bigoli sunt de fapt nişte paste tubulare, mai groase, făcute din făină de hrişcă şi ouă de raţă. Reţeta de bază este cea cu bucăţi de carne de raţă prăjită, însă există şi alte variante cu peşte, de exemplu.
Citeste aici si alte preparate internationale pe care ar trebui sa le incerci!
Ingrediente
250 g paste Bigoli (încearcă să găseşti în comerţ exact aceste paste, dacă nu, optează pentru unele tubulare, mai groase)
4 linguri ulei de măsline extravirgin
100 g carne de raţă
2 cepe mici, tăiate fin
1 legătură de pătrunjel, tăiat fin
sare, piper
30 g unt
2-3 roşii
cimbru, dafin
parmezan
1 pahar vin roşu
Mod de preparare
Fierbe pastele în apă cu sare până când sunt “al dente”.
Într-o cratiţă cu puţin unt, căleşte cepele, adaugă bucăţile de carne şi amestecă un pic.
Adaugă apoi vinul roşu, amestecă până când acesta se evaporă, după care sărează după gust. E timpul condimentelor, aşa că adaugă câteva foi de dafin şi cimbru, după care şi 2-3 roşii tăiate cuburi.
Când bucăţile de carne sunt rumenite şi totul seamănă cu un sos mai gros, mixează şi cu pastele al dente.
Mai amestecă un pic, adaugă şi pătrunjelul tocat mărunt.
Ornează cu pătrunjel, presară un strat de parmezan şi serveşte cu un pahar de vin bun.