Delicii culinare – 10 preparate internaţionale pe care trebuie să le încerci

15.02.2018 0 comentarii

Fie că urmează o vacanţă, fie că te-ai plictisit de mâncărurile autohtone şi ai vrea să încerci ceva nou, următoarele delicii culinare nu au cum să dea greş. Sunt delicioase, vestite în zonele din care provin, dar nu numai, şi combină ingrediente care mai de care mai savuroase.

  1. Aşadar, aşaza-te confortabil, citeşte şi decide în ce destinaţie vei pleca în următoarea vacanţă sau ce restaurant cu specific vei vizita zilele acestea.

    Bigoli – Italia

    Da, italienii sunt vestiţi pentru pastele lor, dar această variantă e ceva mai diferită şi, spun mulţi, mult mai gustoasă decât reţeta clasică, ştiută de noi. Bigoli sunt paste tubulare, mai groase, făcute din făină de hrişcă şi ouă de raţă.

    Originare din Veneto, Bigoli se servesc cu legume, raţă sălbatică prăjită, pătrunjel şi un pic de parmezan deasupra. Sosul  simplu, din vin roşu sec nu face altceva decât să completeze savoarea acestei desfătări culinare.

    Torrone – Italia


    Desertul Torrone este unul cremos, lipicios şi, bineînţeles, delicios. Originea îi este disputată intens de Lombardia şi Sicilia, dar e posibil să îl găseşti nu doar în cele două regiuni, ci peste tot în Italia şi nu numai.

    Torrone este un fel de nuga din miere, albuş de ou, nuci coapte şi coajă de lămâie. Variantele moderne adaugă şi ciocolată, iar mulţi susţin că acestea ar fi chiar mai gustoase decât reţeta originală.

    Boeuf Bourguignon – Franţa

    Julia Child a descris acest preparat ca fiind printre cele mai delicioase mâncăruri cu carne de vită, inventate vreodată de om. Nici nu e de mirare dacă amintim modul în care Boeuf Bourguignon este realizat.

    Tocana originară din estul Franţei, din regiunea Burgundia se prepară din carne de vită fiartă în vin roşu (în general, vin roşu local), supă de carne de vită şi asezonată la final cu usturoi, ceapă, condimente şi ciuperci.

    Tarte tatin – Franţa

    Un fel de tort de mere, Tarte Tatin datează încă din 1898 atunci când a fost inventat, din greşeală, de Stephanie Tartin. Se pare că aceasta a uitat merele în zahăr şi unt pe foc prea mult timp. Când şi-a dat seama de asta, a încercat să salveze preparatul turnând repede aluatul peste fructe şi dând vasul la cuptor. Rezultatul a fost mult mai apreciat decât clasica plăcintă cu mere.

    Astăzi, la prepararea acestei reţete se folosesc nu doar mere, ci şi pere, piersici, ananas, roşii sau chiar ceapă. E important ca fructele alese să fie mai tari pentru a nu se topi în acel sos, iar ca aluat poţi folosi atât foietaj, cât şi aluat fraged, făcut de tine.

    Bacalhau a bras – Portugalia


    Portughezii sunt mari amatori de cod. Îl prepară în numeroase moduri, iar cel mai popular este Bacalhau a bras. Se pare că preparatul este originar din Bairro Alto, un cartier al Lisabonei, iar Bras ar fi de fapt numele de familie al inventatorului.

    Codul (bacalhau) este tocat mărunt şi sotat într-o tigaie, cu multă ceapă şi cartofi prăjiţi, tăiaţi fin. Când sunt aproape gata, în vas se toarnă şi câteva ouă bătute bine înainte.

    Pătrunjelul şi măslinele negre adăugate la final nu fac altceva decât să întregească gustul unui preparat desăvârşit.

    Bolo de Bolacha – Portugalia

    O prăjitură foarte simplă, dar populară şi apreciată peste tot în lume, Bolo de Bolacha este un desert făcut din biscuiţi şi cremă.
    La origine, se folosesc doar biscuiţi Maria, însă reţetele de azi permit şi alte variante de biscuiţi. Crema se face din unt, zahăr şi ouă. Înainte de a începe prepararea propriu-zisă, biscuiţii se însiropează cu cafea tare, după care se alternează un strat de biscuiţi cu un strat de cremă.

    Variantele mai noi adaugă şi frişcă, nuci (în special deasupra, ca toping), nucă de cocos etc.

    Balmain Bugs – Australia

    Balmain sunt o specie de homari fără cleşti, care trăiesc în apele din jurul Australiei. Doar carnea din coadă este comestibilă, aşa că aceasta este folosită la prepararea numeroaselor variante de mâncăruri tradiţionale.

    În general, carnea se marinează într-un sos cu unt, suc de lămâie, usturoi şi coajă de lămâie, după care se prepară pe grătar.

    Prăjitură Lamington – Australia

    Ştiai că “tradiţionala” tăvălită vine, de fapt, din Australia? Lamington este numită deseori “Prăjitura Naţională a Australiei”, iar locuitorii sunt foarte mândri de invenţia lor, atât de populară azi peste tot în lume.

    Pandişpanul dat prin ciocolată şi învelit într-un strat consistent de nucă de cocos are şi alte variante, cum ar fi o umplutură de cremă sau gem în mijloc. În Australia, vei găsi întotdeauna în meniurile cafenelelor şi diverse feluri de prăjitură Lamington.

    Nethili varuval – India


    Peştele anşoa este foarte bogat în proteine, vitamine, calciu, seleniu, acizi graşi polinesaturaţi, aşa că indienii l-au integrat într-o reţetă delicioasă, devenită emblemă pentru ţara lor. }

    Originar din sudul Indiei, regiunea Chettinad, Nethili varuval reprezintă de fapt peşte anşoa, înmuiat într-o pastă făcută din turmeric şi chili, prăjit apoi. Alte variante ale aceleiaşi reţete mai conţin roşii sau ceapă.

    Chipsuri de banane – India

    Un desert sau o gustare crocantă şi delicioasă, chipsurile de banane sunt foarte populare în India, dar şi Indonezia.

    Se prepară în două moduri: fie prin prăjirea în baie de ulei, fie prin uscare. În cazul primului procedeu se folosesc doar banane nu foarte coapte, tăiate foarte subţire şi prăjite în ulei de floarea soarelui sau ulei de cocos, la care se adaugă diverse condimente.

    La fel de bine, însă, feliuţele de banane pot fi uscate şi acoperite cu zahăr, miere sau ciocolată.

printeaza
Cât de mult ţi-a plăcut?
5 4 3 2 1

Comentează

Autor: ebucataria.ro